Veikkauksen rahapeliautomaateilla otetaan käyttöön pakollinen tunnistautuminen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veikkauksen rahapeliautomaateilla otetaan käyttöön pakollinen tunnistautuminen

Rahapeliautomaateilla voi jatkossa tunnistautua joko Veikkaus-kortilla, puhelimella tai Veikkauksen etuasiakkuuteen yhdistetyllä maksukortilla.

Jatkossa rahapeliautomaateilla edellytetään tunnistautumista.

11.1. 12:40

Veikkauksen rahapeliautomaatteja voi tiistaista 12.1 lähtien pelata vain tunnistautunut asiakas, kertoo Veikkaus tiedotteessaan.

Tunnistautua voi joko Veikkaus-kortilla, puhelimella tai Veikkauksen etuasiakkuuteen yhdistetyllä maksukortilla.

Uudistuksella on tarkoitus hillitä rahapeliongelmia. Veikkausta on kritisoitu mm. siitä, että yhtiö oli hajasijoittanut rahapeliautomaattejaan eniten kaikkein köyhimpien asuinalueille.

– Jos asiakas kokee pelaamisen ongelmalliseksi, hänellä on esimerkiksi mahdollisuus tämän uudistuksen myötä estää itseltään automaattipelaaminen kokonaan, Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino kertoo tiedotteessa.

Veikkauksen mukaan myös ikärajavalvonta helpottuu tunnistautumisen myötä. Kesällä 2020 julkaistu Poliisihallituksen selvitys paljasti vakavia puutteita rahapelien ikärajavalvonnassa.

– Pelaaminen on automaateilla sallittua vain oman henkilökohtaisen pelitilin kautta, eikä sellaista ole mahdollista avata, ellei ole täyttänyt 18 vuotta.

Veikkauksen mukaan tunnistautuminen leikkaa pelaajien tappioita ”yhdessä muiden pelaamisen hallinnan välineiden kanssa vuositasolla noin 300 miljoonaa”.

Kesästä 2021 alkaen tunnistautumista edellytetään myös Veikkauksen omissa pelisaleissa. Samaan aikaan fyysisessä automaattipelaamisessa astuu myös voimaan tappioraja.

Veikkauksen tavoitteena on, että kaikki pelaaminen on tunnistautunutta vuoteen 2023 mennessä.

Tällä hetkellä peliautomaatit ovat koronaepidemian vuoksi suljettuna lähes kaikkien sairaanhoitopiirien toiminta-alueilla.

Tällä hetkellä Veikkauksella on noin 10 000 automaattia ympäri Suomen. Määrää on vähennetty noin 40 prosentilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?