Koskelan teinimurhan tekopaikan läheisyydessä sijaitsee valvontakamera – poliisi: ”Nauhoituksista näkyy jotain”

16-vuotias poika murhattiin erityisen raa’alla tavalla 4. joulukuuta Helsingissä. Epäillyt ovat yhä tutkintavankeudessa.

11.1.2021 12:36

Koskelan epäillyn teinimurhan tutkinta jatkuu, ja kolme 16-vuotiasta epäiltyä poikaa ovat yhtä tutkintavankeudessa. He ovat olleet tutkintavankeudessa jo kuukauden ajan.

Syytteet epäiltyjä kohtaan tulee nostaa 5. helmikuuta mennessä.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa kasaamme kertynyttä aineistoa. Henkilöitä kuullaan vielä ja lisäksi odottelemme erilaisten lausuntojen valmistumista, jutun tutkinnanjohtajan sijainen, rikostarkastaja Jari Koski kertoo Ilta-Sanomille.

Ennen vuodenvaihdetta kävi ilmi, että epäiltyjen puhelimista löytyi karmeita videoita 16-vuotiaan uhrin kohtelusta Koskelan sairaalan alueella. Lisäksi puhelimista löytyi jo aiemmin kuvattuja videoita.

Videoita ei ole poliisin tietojen mukaan ladattu sosiaaliseen mediaan.

– Tällainen käsitys meillä on. Ainakaan ei ole tullut vastaan. Ehkä epäillyillä on sen verran ollut järki päässä, että videoita ei ole laitettu sosiaaliseen mediaan, Koski sanoo.

Muistokynttilöitä murhatun teinipojan ruumin löytöpaikalla Koskelan sairaalan lähistöllä Helsingissä sunnuntaina 20. joulukuuta 2020.

Kosken mukaan poliisilla ei ole tarkkaa käsitystä siitä, miksi videoita on kuvattu.

– Nykyään ihmiset kuvaavat kaikenlaista. Jotenkin siihen se varmasti liittyy.

Uhri löytyi tekopaikalta lähes alasti. Poliisi epäilee, että teosta epäillyt olisivat riisuneet uhrin.

Tapahtumapaikan lähistöllä on valvontakameroita, joiden nauhoituksia poliisi on tutkinut.

– Tapahtumapaikan läheisyydessä sijaitsee valvontakamera, jonka nauhoituksista näkyy jotain. Mutta mitä kaikkea sieltä näkyy, se on vielä työn alla. Ei kuitenkaan mitään sillä lailla merkittävää, Koski muotoilee.

Tallentuiko epäilty murhateko valvontakameraan?

– Ei.

Kosken mukaan poliisilla ei ole uutta tietoa karmean teon motiivista.

– Monesti järjettömille teoille ei löydy mitään järjellistä selitystä.

16-vuotias poika murhattiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla 4. joulukuuta Koskelan sairaalan lähistöllä, jossa uhri ja kolme epäiltyä olivat viettämässä yhden epäillyn syntymäpäivää. Uhri löydettiin samasta paikasta 7. joulukuuta.

Poliisi on kertonut epäiltyjen kiusanneen uhria ”ainakin kuukausien ajan”. Kiusaamisessa oli kyse myös fyysisestä väkivallasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?