THL: Suomessa todettu lisää muuntuneen korona­viruksen aiheuttamia tauti­tapauksia

Yhteensä tapauksia on nyt 49.

11.1.2021 10:29

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia on todettu Suomessa lisää, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

THL raportoi maanantaina 29 uudesta tapauksesta. Aiemmin oli kerrottu 20 tapauksesta, joten yhteensä muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on nyt todettu Suomessa 49.

  • Oheisella ISTV:n videolla THL:n Taneli Puumalainen kertoo uusista koronavirusmuodoista (7.1.)

Tapauksista 47 on Britanniassa havaittua muuntunutta virustyyppiä ja kaksi Etelä-Afrikassa havaittua virustyyppiä.

– Uusista tapauksista 18 on todettu 20.12.2020 jälkeen Suomeen saapuneilla henkilöillä. Matkustajat ovat saapuneet Suomeen seuraavista maista: Britannia, Ghana, Ruotsi, Etelä-Afrikka, Bosnia-Hertsegovina, Tanska, Turkki ja Viro, kertoo THL.

Näytteistä kahdeksan on peräisin jo aiemmin tiedossa olleiden tapausten lähikontakteilta, ja kolmen tartunnan alkuperää selvitetään yhä. Karanteenissa on ainakin 55 mahdollisesti tartunnalle altistunutta ihmistä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ennakoi aiemmin, että aikaisempaa nopeammin leviävä Britannian koronamuunnos tulee leviämään laajasti myös Suomessa kevään aikana.

– Oman arvioni mukaan olemme B117-virusmuunnoksen tartuntatilanteessa ehkä noin kuukauden jäljessä Tanskasta, hän kirjoitti Uuden Suomen blogissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?