Korona­muunnos voi kiristää rajoituksia Suomessa entisestään – Varhila MTV:lle: kouluja ja päiväkoteja voidaan joutua sulkemaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Korona­muunnos voi kiristää rajoituksia Suomessa entisestään – Varhila MTV:lle: kouluja ja päiväkoteja voidaan joutua sulkemaan

Myös valmiuslain käyttöönottoa tulisi pohtia, Varhila kertoo MTV Uutisille.

Pääministeri Sanna Marin (vas) sekä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila STM:n ja THL:n tilannekatsauksessa koronavirustilanteesta 26. marraskuuta 2020.­

3.1. 19:11

Pääministeri Sanna Marin (sd) väläytti tänään, että koronaviruksen brittimuunnoksen takia Suomella voi olla edessä tiukempia rajoitustoimia.

Helpommin lapsiin ja nuoriin tarttuva virusmuunnos vaikuttaisi Marinin mukaan myös Suomen koronastrategiaan. Valtioneuvosto ja oikeusoppineet voivat johtua pohtimaan rankempia työkaluja estääkseen virusten leviämisen esimerkiksi kouluissa.

– Itse olen tätä pohtinut ja hallituksessakin olemme aihetta käsitelleet, Marin sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan pohdinnassa oleva koronastrategian muutos voisi tarkoittaa esimerkiksi ravintoloiden sulkemista kokonaan ja koulujen ja päiväkotien sulkemista, MTV kertoo.

Kansliapäällikkö Varhila sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että rajoitusten lisääminen vaatii tartuntatautilain muutosten hyväksymistä eduskunnassa.

Rajoitusten tiukentaminen voisi Varhilan mukaan olla mahdollista myös esimerkiksi yksityistilaisuuksien ja uskonnollisten tapahtumien osalta, hän kertoo MTV:lle. Näihin puuttumisessa on kuitenkin oikeudellisia ongelmia.

Varhilan mukaan myös valmiuslain ottamista uudelleen käyttöön on pohdittava ainakin liikkumisrajoitusten osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?