Poliisi: Levillä juhlittiin uuttavuotta railakkaasti, tappeluita ja kiinniottoja – ”Ei ollut rauhallisempaa kuin normaalisti”

Leville kokoontui paljon ihmisiä viettämään juhlapyhiä.

1.1.2021 9:51

Poliisin näkökulmasta Levin hiihtokeskuksessa vietettiin uuttavuotta perinteiseen tyyliin, kertoo rikoskomisario Marko Ijäs Lapin poliisilaitokselta.

– On ollut tappelunnujakkaa ja muuta sellaista. Tehtäviä, joissa on otettu kiinni ihmisiä. Hieman vähemmän porukkaa kuin normaalisti, ja ravintolat menivät aiemmin kiinni, mutta muuten hyvin perinteinen uusivuosi, Ijäs kuvailee.

Lapin hiihtokeskuksista tehtävät painottuivat Ijäksen mukaan nimenomaan Leville. Koronasta huolimatta poliisilla riitti hommia.

– Ei voi sanoa, että tämä uusivuosi olisi ollut rauhallisempi kuin normaalisti. Sehän tiedetään, että Levi on enemmän tällainen bilepaikka, Ijäs sanoo.

Lapin ravintoloiden aukioloaikoja on rajoitettu, ja alkoholin anniskelu päättyy jo kello 22. Se vaikutti juhlijoiden iltamenoihin.

– En silti pysty tarkasti sanomaan, mihin tehtävät sijoittuvat. Sanotaan, että tehtäviä oli siellä, missä ihmiset normaalistikin uutenavuotena kokoontuvat. Olivatko ne sitten esimerkiksi yksittäisiä mökkejä. Ravintoloitahan ne eivät olleet enää sen jälkeen, kun ne menivät kiinni, Ijäs pyörittelee.

Ijäs tarkastelee juhlayötä aamuvuorolaisen näkökulmasta.

– Eli kuinka paljon asioita on jäänyt yöltä seuraavaan vuoroon hoidettavaksi joko rikosilmoitusten tai kiinniotettujen henkilöiden, esimerkiksi juopumuskiinniottojen kautta. Nämä tehtävät eivät määrältään tai laadultaan eroa muista uusistavuosista, vaikka ravintolat menivät aiemmin kiinni.

Kittilän kunnan alueella sijaitsevalle Leville on matkustanut tuhansittain turisteja ympäri Suomea viettämään joululomia.

Ijäksen mukaan uudenvuodenyö oli poliisin näkökulmasta selvästi lähipäivien vilkkain.

– Uutenavuotena juhlitaan toisella tavalla. Alkoholia käytetään porukassa. Ihmiset ovat erilaisissa kokoonpanoissa ja erilaisessa kunnossa verrattuna muihin pyhiin, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?