Lääkäri ohjasi savolaismiehen omaehtoiseen koronakaranteeniin, mutta mies painuikin myyntihommiin Kuopioon – juttu meni syyttäjälle asti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lääkäri ohjasi savolaismiehen omaehtoiseen koronakaranteeniin, mutta mies painuikin myyntihommiin Kuopioon – juttu meni syyttäjälle asti

Lääkärin omaehtoiseen koronakaranteeniin ohjaama mies jatkoi karanteenista piittaamatta työskentelyä myyjänä Kuopion torilla. Mies selviää toiminnastaan aluesyyttäjän nuhteilla, sillä omaehtoisen karanteenin noudattamatta jättämistä ei ole säädetty laissa rangaistavaksi teoksi.

29.12.2020 21:25

Lääkäri oli ohjeistanut 51-vuotiasta pohjoissavolaista miestä pysymään omaehtoisessa karanteenissa koronatautiepäilyn vuoksi.

Mies ei välittänyt ohjeistuksesta, vaan toimi ainakin yhtenä päivänä viime syyskuussa myyjänä Kuopion torilla.

Itä-Suomen poliisilaitos tutki juttua terveydenhuoltorikkomuksena, johon mies olisi syyllistynyt syyskuussa.

Aluesyyttäjä Patrik Voss-Lagerlund ei nosta syytettä miestä vastaan.

Hän muistuttaa, että varsinainen karanteeni on aina tartuntatautilääkärin tekemä viranomaispäätös, jota on rangaistuksen uhalla noudatettava. Omaehtoinen karanteeni perustuu taas vapaaehtoisuuteen.

– Omaehtoisen karanteenin noudattamatta jättäminen on vastuutonta ja ajattelematonta käyttäytymistä, mutta sitä ei ole laissa säädetty rangaistavaksi, jonka vuoksi jätän syytteen asiassa nostamatta, Voss-Lagerlund perustelee.

Tartuntatautilääkärin langettaman koronakaranteenin rikkomisesta voi saada sakkoja tai jopa kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?