THL: Suomessa 283 uutta koronatartuntaa ja neljä kuoleman­tapausta – näin tilanne on kehittynyt eri paikkakunnilla

Kahdessa viikossa on raportoitu yli 2 000 vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

29.12.2020 12:02 | Päivitetty 29.12.2020 13:18

Suomessa on raportoitu 283 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Video yllä: THL:n arvio Suomen koronavirustilanteesta (29.12.20).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 3 961 tartuntaa. Tämä on 2 036 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 5 997 tartuntaa.

Yhteensä Suomessa on raportoitu pandemian alusta saakka 35 420 koronavirustartuntaa.

Suomalaiset eivät ole hakeutuneet loma-aikaan aivan toivotulla tavalla koronavirustesteihin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen. Puumalainen sanoi sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja THL:n koronatilannekatsauksessa, että tämä vaikuttaa myös tällä hetkellä tilastoituihin tartuntamääriin.

Puumalainen lisää, että tällä viikolla alkuviikon päivissä ei ole ollut samaa nousua tartunnoissa kuin tavallisesti.

Hänen mukaansa tapausmäärissä on ollut viime viikkojen aikana laskua. Myös koronaviruksen tapausilmaantuvuus on laskenut suuressa osassa Suomea viimeisellä kahden viikon jaksolla.

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 550.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on tällä hetkellä 221 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 42 ihmistä.

Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on lisääntynyt eilisestä 13:lla. Yhteensä sairaaloissa on 16 koronapotilasta vähemmän eiliseen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?