Joululomalaisilla 12 koronatartuntaa Vuokatissa

Kolmesta seurueesta on löytynyt koronaa.

28.12.2020 14:32

Kainuussa on löytynyt sunnuntai-iltaan mennessä 12 koronatartuntaa. Koronaan sairastuneet ovat joululoman viettäjiä ja ulkopaikkakuntalaisia. He ovat palanneet jo koteihinsa.

– Ainakaan toistaiseksi ei ole tartuntoja ilmaantunut alueen väestöstä, Kainuun pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari raportoi.

Koukkari ei kerro tarkemmin, mistä sairastuneet ovat kotoisin.

– He ovat selvästi Kainuuta etelämpää, eri paikkakunnilta.

Kaikilla koronaan sairastuneella on kontakti Vuokatin Katinkultaan. Koukarin mukaan on kuitenkin mahdotonta sanoa, ovatko lomalaiset saaneet taudin juuri Katinkullasta.

– Ihmisiä tulee ympäri Suomea. Voi olla, että jokaisella on ollut tartunta tullessaan. Se on vain puhjennut kukkaan täällä ollessa.

Koukkarin mukaan todennäköiseltä vaikuttaa, että kaikki 12 ovat samaa tartuntaketjua.

Sairastuneita on kolmessa seurueessa.

Kun ensimmäiset koronatartunnat tulivat ilmi, Kainuun sote julkaisi keskeiset paikat, joissa on voinut altistunut koronalle. Koronavilkkuhälytyksiä on tullut Katinkullan eri pisteistä ja Vuokatin rinteiltä.

– Ski-meiningissä ilman afteriä riski on pieni, kun pihalla ollaan.

Karanteenissa on nyt 26 ihmistä.

Koukkari on tyytyväinen, jos koronatapaukset jäävät tähän. Huoli on siitä, että korona pääsee leviämään, kuten keväällä nähtiin Ylläksellä ja Levillä.

– Viikonloppuna sakki vaihtui ja ihme on, jos ei tule lisää osumia. Niin kauan kuin kukin pysyy omassa kuplassaan ja käyttää suojaa asioidessaan, riski siitä että tauti leviää oman seurueen ulkopuolelle, pysyy mahdollisimman pienenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?