”Ei tuntunut missään” – Ruotsissa ensimmäinen ihminen on saanut koronarokotteen

Ruotsissa ensimmäiset rokotukset annettiin Bokenin vanhainkodissa.

Gun-Britt Johnsson oli ensimmäinen Ruotsissa asuva, joka sai koronavirusrokotteen.

27.12.2020 9:16 | Päivitetty 27.12.2020 10:17

Ruotsissa ensimmäinen ihminen on saanut koronavirusrokotteen, kertoo uutistoimisto TT. Koronarokotusten on määrä alkaa tänään isossa osassa Euroopaa, joskin esimerkiksi Saksa aloitti jo eilen.

Ruotsissa ensimmäiset rokotukset annettiin Itä-Götanmaan läänissä Mjölbyssä sijaitsevassa Bokenin vanhainkodissa. Ensimmäisenä maassa rokotteensa sai Gun-Britt Johnsson.

–Ei tuntunut missään, Johnsson totesi pistoksen saatuaan.

Ruotsissa todettiin lauantaina ensimmäistä kertaa koronaviruksen uusi, aiempaa tarttuvampi muunnos. Asiasta kertoi lauantaina Ruotsin kansanterveysviranomainen.

Terveysviranomaiset kertoivat lehdistötilaisuudessa, että ensimmäinen Britanniassa havaitun virusmuunnoksen tartunta varmistettiin Ruotsissa Södermanlandin läänissä Tukholman lounaispuolella.

Tartunta havaittiin ihmisellä, joka oli matkannut Britanniasta Ruotsiin juhlimaan joulua perheensä kanssa. Muut perheenjäsenet ovat saaneet negatiivisen testituloksen.

Terveysviranomaisen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että uusi virusmuunnos olisi päässyt leviämään muualle Ruotsissa. Heidän mukaansa uuden muunnoksen löytäminen Ruotsista ei myöskään vaikuta rokotussuunnitelmiin.

Koronavirusrokotukset alkavat tänään myös Suomessa, jossa ensimmäiset rokotteet on määrä antaa Helsingin yliopistollisessa sairaalassa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) mukaan ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaiden ja koronatartuntaepäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?