Koko eteläinen Suomi on leviämisvaiheessa – ilotulituksia ja matkustamista pyydetään välttämään: ”Olemme veitsen terällä”

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi epidemiatilanteesta ja joulukauden viettoon vaikuttavista voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista.

18.12.2020 8:19 | Päivitetty 18.12.2020 11:43

Suomessa raportoidaan tänään 354 uutta koronavirustapausta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Koko maan tasolla epidemian voimakas kasvu näyttää Puumalaisen mukaan viimeisen kolmen viikon aikana pysähtyneen.

Suomessa on todettu nyt yhteensä 32 582 koronatartuntaa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä järjesti perjantaiaamupäivänä tiedotustilaisuuden epidemiatilanteesta ja joulukauden rajoituksista.

  • Tekstimuotoisen seurannan tiedotustilaisuudesta voit lukea jälkikäteen alta.

Koronatilanne Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on tasoittumaan päin, kertoi Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa. Alueen tartuntaluvuissa on varovaista laskua viimeisen neljän viikon ajalta.

Tuomisen mukaan viimeisen viikon aikana on myös huomattu, että positiivisten koronatestien osuus kaikista otetuista näytteistä on lähtenyt laskemaan.

Koronaviruspotilaita on Husin sairaaloissa tällä hetkellä hieman yli 90, joista 50 on Helsingissä.

Asiantuntijat pyysivät välttämään turhaa matkustamista jouluna. Myös pääkaupunkiseudun yleiset ilotulitukset on peruttu ja ilotulituksista pyydettiin muutoinkin pidättäytymään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?