Poliisi sai pysäyttävän pyynnön Joulupuu-keräyksessä – ”Ollaan aivan perusasioiden äärellä”

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta toteutti yhden nuoren toiveen.

Esimerkki Joulupuu-keräyksestä vuodelta 2017.

14.12.2020 13:36

Joulu on auttamisen aikaa. Suomessa on menossa useita keräyksiä vähävaraisten auttamiseksi. Apu tulee tarpeeseen, sillä Diakonissalaitoksen mukaan jopa 60 000 nuorta Suomessa on vaarassa syrjäytyä.

Joulupuu-keräys on yksi tunnetuista keräyksistä, jolla pyritään nostamaan esiin sitä, että Suomessa on lapsia ja nuoria, jotka elävät eriarvoisessa asemassa.

  • Oletko jo auttanut tai aiotko auttaa tuntemattomia tänä jouluna? Kerro kokemuksistasi jutun lopussa olevassa kommenttikentässä tai Whatsappissa numeroon 040 660 9019.

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo pysäyttävästä pyynnöstä Twitter-tilillään. Hän nappasi toivomuspuusta kortin.

– Ajattelin, että aika perusasioiden äärellä ollaan, ja jos lapsi toivoo saippuaa niin kyllä hänen pitää sitä edes jouluna saada, Tikka kertoo Ilta-Sanomille tilanteesta, kun hän luki toiveen.

Tästä on kyse

Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tarkoituksena on antaa joululahja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman omaa lahjaa.

Nuorkauppakamarit järjestävät keräyksen eri paikkakunnilla. Vaikka antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi, apua lahjan valitsemiseen löytää vuosittain julkaistavasta vinkkilistasta.

Listalle on siis kerätty lahjoja, joita lapset ovat itse ehdottaneet. Joonas Tikan tapauksessa kävi juuri niin, että puuhun ripustettu toive toteutui.

Listalle on kerätty lahjoja, joita lapset ovat itse ehdottaneet, sekä lahjoja joita on viime vuosina lahjoitettu keräykseen.

– Toivelistalla voivat olla vaikkapa pörrösukat, ihonhoitotuotteet tai lahjakortit, Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Henri Haapsamo kertoo Ilta-Sanomille.

Toivelistalla voi olla monenlaisia asioita, kuten kylpytuotteita, vaahtopalloja, meikkejä tai vaikkapa kylpytakkeja.

– Listalla voi olla vaikkapa kylpytuotteita, vaahtopalloja, meikkejä, maalaistarvikkeita tai vaikkapa kylpytakkeja, Haapsamo Keskuspuiston Nuorkauppakamarista sanoo.

Toivelistalla voi olla monenlaisia asioita, kuten kylpytuotteita, vaahtopalloja, meikkejä tai vaikkapa kylpytakkeja.

Näin voit auttaa vähävaraisia jouluna

+ Auttamisen tapoja on monia. Monet sitoutumattomat järjestöt ja seurakunnat auttavat vähävaraisia erityisesti joulun aikaan.

+ Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

+ Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

+ Keräys jatkuu jouluaattoon asti.

+ Joulupata on Pelastusarmeijan joka joulu järjestämä keräys kotimaan vähävaraisten auttamiseksi. Padat kaduilla ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Pelastusarmeijan 130-vuotisen historian ajan.

+ Myös Joulupadan nettikeräys kasvattaa suosiotaan jatkuvasti.

+ Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys keräsi esimerkiksi Helsingissä tuhansia lahjoja Helsingin kaupungin lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille.

+ Diakonissalaitos kerää lahjoituksia, joilla autetaan vaikeaan asemaan joutuneita nuoria.

+ Evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnilla on keräyksiä. Esimerkiksi Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan seurakuntien joulukampanja. Lahjat toimittavat perille seurakuntien diakoniatyöntekijät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?