Krp tutkii äärioikeistoon liittyvää laajaa rikoskokonaisuutta – yhtenä rikosnimikkeenä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu

Keskusrikospoliisi tutkii törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua.

Maria Ohisalon ja Raija Toiviaisen nimet ovat Krp:n mukaan olleet äärioikestolaisten nimilistoilla.

11.12.2020 19:17 | Päivitetty 12.12.2020 0:25

Keskusrikospoliisi tutkii törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua. Äärioikeistoon liittyvässä rikosjutussa on useita epäiltyjä ja myös rikosnimikkeitä on useita. Yhtenä epäiltynä on poliisi, joka on pidätetty virasta.

Krp:n rikoskomisario Sanna Springaren mukaan hänen johtamassaan tutkinnassa ei ole tullut esille konkreettista uhkaa liittyen ministeri Maria Ohisaloon eikä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiseen, mutta samassa juttukokonaisuudessa on tutkinnassa myös toinen haara, jossa äärioikeiston nimilistoilla on ollut sisäministeri Ohisalon ja valtakunnansyyttäjä Toiviaisen nimet.

Ilta-Sanomat tavoitteli ministeri Ohisaloa perjantai-iltana puhelimitse ja sähköpostitse. Ohisalon media- ja viestintäasioiden erityisavustaja Sameli Sivonen ilmoitti tekstiviestillä, ettei ministeri kommentoi asiaa.

Äärioikeisto arvostellut jo pitkään

Äärioikeisto on jo pitkään arvostellut esimerkiksi valtakunnansyyttäjä Toiviaista ja sisäministeri Ohisaloa muun muassa sananvapauskysymyksissä.

Syyttäjä ei halunnut määritellä tarkemmin tekoaikaa, mutta MTV:n uutisten tietojen mukaan epäillyn rikoksen tekoaika on kuitenkin pitkä ja ulottuu tähän vuoteen.

Jutussa ei ole ollut ketään vangittuna.

Ministeri Ohisalon erityisavustaja viestitti illalla myös STT:lle, ettei ministeri kommentoi asiaa. MTV:n uutisten mukaan valtakunnansyyttäjä Toiviainen ei halua kommentoida juttua ja asiaa tässä vaiheessa, koska tutkinta on kesken.

Juttua korjattu klo 22.12: Syyttäjä Heikki Stenius ei ole mukana Ohisaloa ja Toiviaisita sivuavassa tutkinnassa, toisin kuin MTV:n alkuperäisessä jutussa sanotaan.

Juttua päivitetty klo 22.41: Lisätty tietoja krp:n osuudesta tutkinnassa.

Juttua päivitetty klo 22.56: lisätty rikoskomisario Sanna Springaren kommentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?