Olkiluodon ydin­voimalassa mitattiin kohonneita säteily­tasoja – Stuk: Vakava häiriötilanne, säteilyä ei ole päässyt ympäristöön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Olkiluodon ydin­voimalassa mitattiin kohonneita säteily­tasoja – Stuk: Vakava häiriötilanne, säteilyä ei ole päässyt ympäristöön

Aamuyöllä tehtiin huoltoa.

Olkiluodon ydinvoimalan reaktorit 1 ja 2 sekä taustalla rakenteilla oleva kolmosreaktori vuonna 2019.­

10.12.2020 14:02 | Päivitetty 10.12.2020 15:32

Olkiluodon ydinvoimalan kakkosreaktorissa on parhaillaan ongelmatilanne.

– Se on pudonnut pois verkosta, kun reaktoriin on tullut pikasulku, kertoo Teollisuuden Voima Oy:n viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa.

– Sitä nyt parhaillaan (kello 13.30) selvitellään, mitä tapahtui.

Tuohimaan mukaan reaktoria ajettiin ylös huollon vuoksi perjantaina aamuyöllä.

– Joku järjestelmässä on hälyttänyt, ja kun tulee pikasulku, se putoaa pois valtakunnanverkosta, kun sähköntuotanto lakkaa.

– Näitä on ollut joskus ennenkin.

Tuohimaan mukaan ympäristölle ei ole aiheutunut vaaraa, joditablettia ei tarvitse ottaa eikä suojautumista sisälle tarvita.

IS:n tiedon mukaan henkilökuntaa oli kehotettu kerääntymään niin sanottuihin kokoontumispaikkoihinsa.

Säteilyturvakeskus (STUK) kertoi iltapäivällä, että Olkiluodon ydinvoimalan 2. yksikössä tapahtui torstaina pikasulkuun johtanut vakava häiriötilanne. Säteilyturvakeskus sai tiedon häiriötilanteesta torstaina kello 13. Häiriötilanne käynnistyi, kun säteilymittausjärjestelmä mittasi kohonneita säteilytasoja laitoksen sisältä.

STUK kertoo, että laitoksesta ei päässyt säteilyä ympäristöön ja säteilytilanne laitoksen ympärillä on normaali. Laitoksella on käynnistetty valmiustoiminta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?