Mies murhasi kihlattunsa erittäin raa’asti ja julmasti – muutti nimensä Enkeliksi

Poikkeuksellisen raaka ja julma murhaaja muutti sukunimensä Enkeliksi. Mies murhasi kihlattunsa, joka halusi suhteesta eroon. Hän lähetti uhkaavan tekstiviestin ennen tekoa.

Varatuomari Jyrki Kangasniemelle tuli yllätyksenä miehen nimenvaihdos.

8.12.2020 19:32

Vaasan hovioikeus pysytti voimassa käräjäoikeuden langettaman elinkautisen vankeustuomion, jonka 30-vuotias mies sai kihlattunsa poikkeuksellisen raa’asta murhasta. Tuomittu Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih on muuttanut nimensä. Hän on nyt Alan Johannes Enkeli.

Mies murhasi 1964 syntyneen naisen syyskuussa 2018 Porissa. Lopuksi hän sytytti naisen vuoteen tuleen. Nainen halusi päättää seurustelusuhteen. He olivat menneet kihloihin samana kesänä.

Mies lähetti 14.9.2018 kello 22.57 naiselle viestin:”Kiitos paljon. En ole onnellinen sinä näit huomenna Kuka minä olen oikeasti”. Sen pystyi tulkitsemaan hovioikeuden mukaan uhkaukseksi.

Uhri löydettiin murhattuna, kun pelastuslaitos meni asuntoon tulipalon takia 16. syyskuuta 2018.

Suhde oli oikeuden mukaan kriisissä ja siinä oli riitoja. Uhri oli muuttanut noin pari viikkoa aikaisemmin pois miehen luota Sampolasta.

Uhrin työkaverin mukaan uhri oli kertonut, että mies oli käynyt käsiksi riitojen yhteydessä. Nainen pelkäsi todistajien mukaan ainakin jossain määrin miestä.

Mies murhasi naisen mustasukkaisuudesta ja suhteen päättymisen takia. Mustasukkainen mies kohdisti naiseen pitkäkestoista ja julmaa väkivaltaa käsin ja teräaseella. Hän yritti peitellä jälkiään teon jälkeen siivoamalla asuntoa. Hän kävi käräjäoikeuden mukaan mm. uhrin saunassa peseytymässä.

Mies kiisti oikeudessa syyllistyneensä henkirikokseen. Hän väitti, että ulkopuolinen henkilö, nimeltä mainittu arabimies, olisi tappanut naisen. Tämän hän kertoi vasta noin kaksi kuukautta vangitsemisensa jälkeen.

Tuomitun mukaan tämä mies olisi pahoinpidellyt naista. Oikeus ei uskonut kertomusta toisesta miehestä.

Tuomitun veriset jalanjäljet löytyivät uhrin läheltä. Uhrin päällä olleissa papereissa oli tuomitun sormenjäljet. Uhrin auto löytyi vastaanottokeskuksen parkkipaikalta. Muun muassa sen ratista taltioitiin tuomitun DNA:ta.

Tuomitun matkapuhelin oli suljettuna tekoaikaan. Hän oli työskennellyt Irakissa matkapuhelimien korjaajana, joten hänellä oli käräjäoikeuden mukaan tietoa puhelimen sammuttamisen vaikutuksesta sijaintitietoihin.

Tuomittu oli hakenut tietoa rikoksen teknisestä tutkinnasta ennen tekoa.

Murhassa käytettyä teräasetta ei koskaan löytynyt.

Julkisuudessa tapausta on käsitelty Itäpuiston murhana. Mies oli tullut Suomeen turvapaikanhakijana. Hän oli kääntynyt kristityksi ja toiminut aktiivisesti Teljän seurakunnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?