Hus vähentää lähipäivinä kiireetöntä hoitoa – koronaviruspotilaille avataan ensi viikolla uusi teho-osasto - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hus vähentää lähipäivinä kiireetöntä hoitoa – korona­virus­potilaille avataan ensi viikolla uusi teho-osasto

Tehohoitopaikat ovat täyttymässä.

Husin logo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin Meilahden sairaala-alueella Helsingissä 24. marraskuuta 2020.

8.12.2020 15:52

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo vähentävänsä lähipäivinä kiireetöntä hoitoa. Tarkoituksena on varmistaa riittävä määrä henkilökuntaa koronaviruspotilaille ja muille kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Nyt käytössä olevat tehohoitopaikat ovat Husin tiedotteen mukaan täyttymässä, minkä vuoksi on tarpeen järjestää lisäpaikkoja. Kirurgiseen sairaalaan avataan ensi viikolla uudelleen 10-paikkainen teho-osasto koronaviruspotilaille. Se oli toiminnassa viime keväästä loppukesään.

Husissa on koronavirustartunnan vuoksi tällä hetkellä vuodeosastolla 45 potilasta ja tehohoidossa 17 potilasta.

Muun kiireellisen hoidon sekä valtakunnallisten vastuiden, kuten elinsiirtojen, turvaamiseksi Husista siirretään tällä viikolla muutama koronaviruspotilas Turun ja Kuopion yliopistollisiin sairaaloihin tehohoitoon.

– Siirrettävät potilaat valitaan huolellisesti ja heidät kuljetetaan ambulanssilla, kertoo toimialajohtaja Ville Pettilä tiedotteessa.

Siirrettävien kiireettömien toimenpiteiden ja hoitojaksojen määrä ei ole tiedossa. Tavoitteena on vähentää kiireetöntä hoitoa vain sen verran kuin on välttämätöntä.

Potilaisiin, joiden ajanvaraukseen tulee muutoksia, ollaan yhteydessä Husista puhelimitse tai kirjeitse.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?