Linnan juhlien joulukuusi herätti hilpeyttä sosiaalisessa mediassa – kanslia paljasti karun totuuden - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Linnan juhlien joulukuusi herätti hilpeyttä sosiaalisessa mediassa – kanslia paljasti karun totuuden

Presidentinlinnan koristeluun käytettiin muun muassa yksittäisiä kuusen oksia ja valkoisia kukkia. Kyseessä ei siis ole joulukuusi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä 2020.­

7.12.2020 18:38

Suomen itsenäisyyttä juhlittiin sunnuntaina koronapandemian vuoksi poikkeusmenoin. Korona-ajan itsenäisyyspäivän juhlinta sai yleisesti hyvän vastaanoton, vaikka presidenttiparin perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto peruttiin.

Presidentinlinnassa nähtiin pieni joukko eri-ikäisiä esiintyjiä, tanssijoita ja laulajia, jotka esiintyivät Ylen suorassa itsenäisyyspäivän lähetyksessä.

Muutamat suomalaiset tosin pohtivat, varsinkin sosiaalisessa mediassa, miksi MTV:n lähetyksessä näkynyt Presidentinlinnan joulukuusi oli niin hento.

Eräs Twitterin käyttäjä laittoi rinnakkain kuvaparin, jossa presidentti Niinistö poseerasi rouva Haukion kanssa kuusen edessä ja viereisessä kuvassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump poseeraa Melania-vaimonsa kanssa oman, yltäkylläisen kuusensa kanssa.

Linnan juhlien kuusi sai kansalaiset mm. pohtimaan presidentti Niinistön, entisen valtiovarainministerin, tarkkaa rahankäyttöä.

– Eikös tuo vain istu kamreeri-presidentin tyyliin, poliittisen historian dosentti Erkka Railo twiittasi ja lisäsi perään hymiön.

IS kysyi kuusen taustoista presidentin kansliasta. Kävi ilmi, ettei kyseessä edes ollut oikea joulukuusi.

– Presidentinlinnan koristelu oli suunniteltu illan televisiolähetystä varten ja teemaan sopivaksi. Siihen käytettiin muun muassa yksittäisiä kuusen oksia ja valkoisia kukkia. Kyseessä ei siis ole joulukuusi, tasavallan presidentin kanslia kertoo vastauksessaan sähköpostitse.

Mikä on tunnelma nyt hyvin sujuneen virtuaalisen juhlan jälkeen?

– Kokonaisuutena ilta on saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?