Viking Sallyn vuoden 1987 veriteko etenemässä käräjille – tanskalaismiestä syytetään murhasta ja murhan yrityksestä

Tanskalaismiestä syytetään vuonna 1987 saksalaisopiskelijoihin kohdistuneesta murhasta ja murhan yrityksestä.

Saksalaiset Klaus Schelkle ja Bettina Taxis pahoinpideltiin Viking Sallylla heinäkuun 28. päivän vastaisena yönä vuonna 1987. Schelkle menehtyi saamiinsa vammoihin.

7.12.2020 9:37 | Päivitetty 7.12.2020 12:26

Viking Sally -matkustajalaivan vuoden 1987 tapahtumista on nostettu syytteitä. Vuonna 1969 syntynyttä tanskalaismiestä syytetään murhasta ja murhan yrityksestä.

Asiasta kertoo syyttäjälaitos maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Syyttäjät ovat nostaneet syytteen vuonna 1969 syntynyttä tanskalaista mieshenkilöä vastaan murhasta ja murhan yrityksestä. Teot ovat kohdistuneet kahteen saksalaisopiskelijaan vuonna 1987 Viking Sally -matkustajalaivalla, syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Syyttäjän käsityksen mukaan teot ovat kohdistuneet puolustuskyvyttömiin uhreihin ja ne on tehty osoittaen erityistä raakuutta ja julmuutta.

Epäilty on kuulusteluissa kiistänyt syyllisyytensä. Hän ei ole vangittuna.

Alustavan tiedon mukaan asiaa on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa toukokuussa.

Syyskuussa uutisoitiin, että poliisi uskoi selvittäneensä Viking Sally -risteilijällä vuoden 1987 heinäkuussa tapahtuneen veriteon.

Tapaus pysyi pitkään pimennossa, mutta vuonna 2016 poliisi avasi tapauksen uudelleen uusien tietojen takia.

IS kertoi syyskuussa, että poliisi tutki henkirikosta raskaimmalla mahdollisella nimikkeellä, koska se epäilee teon olleen erityisen raaka ja julma sekä suunnitelmallinen.

Jos tuomioistuin katsoo, että teko onkin tappo, se on jo rikoksena vanhentunut.

Heinäkuisena aamuyönä vuonna 1987 laivan kannella tapahtuneen hyökkäyksen kohteeksi joutui länsisaksalainen opiskelijapariskunta.

Kaksikko nukkui makuupusseissaan laivan kannella, sillä heillä ei ollut laivalle hyttipaikkaa. Laiva oli matkalla Tukholmasta Turkuun.

20-vuotias mies menehtyi ja 22-vuotias nainen loukkaantui vakavasti. Uhrit löydettiin tekoa seuranneena aamuna. Molemmilla nuorilla todettiin pahoja vammoja erityisesti pään alueella.

Opiskelijat olivat kesälomamatkalla Pohjoismaissa ja heidän tarkoituksenaan oli kierrellä myös Suomea ja matkustaa Lappiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?