Virtuaalikuoro voitti vaikeudet itsenäisyyspäivänä – teki ennätyksensä Finlandia-hymnillä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Virtuaalikuoro voitti vaikeudet itsenäisyyspäivänä – teki ennätyksensä Finlandia-hymnillä

Sibeliuksen Finlandia-hymni kajahtaa noin 400 laulajan voimin virtuaalikuoron esityksessä.

Virtuaalikuoro käänsi korona-ajan tunnelmat voitokseen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

6.12.2020 10:53

Korona-aika on kurittanut kulttuurialaa kovasti. Suomenruotsalainen virtuaalikuoro käänsi ongelmat voitoksi sopivasti juuri itsenäisyyspäivän kunniaksi. Virtuaalikuoro lauloi Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnin ruotsiksi Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

– Saimme ennätyksellisen joukon laulajia innostumaan. Heitä oli mukana Suomesta, Ruotsista, Yhdysvalloista ja Australiasta. Osioita esityksessä oli enemmän kuin koskaan aiemmin meidän virtuaalikuoromme tapahtumien historiassa eli noin 400. Ne saatiin yhteensä runsaalta 370 osanottajalta. Käännöksen tekijä on Joel Rundt, Finlands svenska sång- och musikförbundin toiminnanjohtaja Henrik Lillhannus kertoo Ilta-Sanomille.

Esityksen voi kuunnella tästä:

Lillhannus painottaa, että vaikka olosuhteet perinteiselle kuorolaululle ovat yhä epäedulliset, kiinnostus laulamiseen ei ole missään tapauksessa kadonnut.

– Yhä useammat laulajaystävät lähtivät nyt mukaan ja se ilahduttaa ja antaa toivoa vaikeana aikana, mikä on ilahduttavaa.

Virtuaalikuoro on koonnut aiemminkin pandemia-aikana esityksiä, mutta Lillhannuksen mukaan oli hienoa, että suurin osanotto syntyi juuri itsenäisyyspäivän ja Finlandian merkeissä.

– Samalla syntyi meidän oman yhdistyksemme suurin virtuaalikuoro, Lillhannus iloitsee.

Aiheesta kertoi aiemmin Vasabladet.

Finlandia

  • Finlandia on Jean Sibeliuksen vuosina 1899 ja 1900 orkesterille säveltämä sävelruno.

  • Loppupuolella sävelrunoa kuullaan Finlandia-hymni.

  • Sibelius sovitti sen myöhemmin erilliseksi teokseksi kuorolle.

  • Laulettuna esitettävän kappaleen nykyään käytössä olevat sanat kirjoitti V. A. Koskenniemi yli neljäkymmentä vuotta alkuperäisen teoksen säveltämisen jälkeen.

Lähde: Sibelius.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?