Koulutaksin kuljettaja suuteli ja halaili 13-vuotiasta oppilasta – vuosi ehdollista seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koulutaksin kuljettaja suuteli ja halaili 13-vuotiasta oppilasta – vuosi ehdollista seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Koulutaksin kuljettaja on tuomittu vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

1.12.2020 20:51

Yli 60-vuotias koulutaksin kuljettaja oli suudellut, halaillut ja kosketellut reisistä kyydissään ollutta 13-vuotiasta oppilasta. Teot olivat tapahtuneet, kun muut koulutaksin kyydissä olleet oppilaat olivat poistuneet autosta.

Taksinkuljettaja ja häntä 48 vuotta nuorempi oppilas olivat lähetelleet toisilleen satoja tekstiviestejä. Taksinkuljettaja oli lisäksi lähettänyt koululaiselle kirjeitä, joissa kehui tämän ulkonäköä, ilmaisi ihastumisensa ja ikävöivänsä tätä. Osa yhteydenpidosta oli tapahtunut myöhään illalla ja yöllä.

Omissa viesteissään taksimiehelle koululainen oli tuonut ilmi samanlaisia tunteitaan vanhempaa ihailijaansa kohtaan.

Vaikka hyväksikäyttö ei edennyt suutelua, halailua ja koskettelua pitemmälle, käräjäoikeus katsoi sen aiheuttaneen herkässä varhaisnuoruuden kehitysvaiheessa olleelle uhrille vakavaa haittaa.

Tehtävässään koulutaksin kuljettaja oli rakentanut erityisen luottamussuhteen kyyditettäväänsä ja saanut tämän romanttisella tavalla kiintymään itseensä.

Vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi taksikuski joutuu yhdyskuntapalveluun 30 tunniksi. Korvauksia uhrilleen aiheuttamista mielenterveyden häiriöistä ja kärsimyksestä hän joutuu maksamaan 3 500 euroa. Valtiolle mies määrättiin korvaamaan sekä asianomistajan ja että omat oikeudenkäyntikulunsa, yhteensä vajaat 9 000 euroa.

Samassa jutussa oli syytettynä myös 39-vuotias mies törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä vahingonteosta ja rattijuopumuksesta. Niistä hänet tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Mies oli ajanut humalapäissään yöllä taksikuljettajan kotitalolle, lyönyt kirveellä talon ulko-oveen pyrkien saamaan taksinkuljettajan tulemaan ulos asunnosta. Lisäksi mies oli huutamalla uhannut taksinkuljettajaa väkivallalla ja nimitellyt tätä halventavalla tavalla. Pihalla riehuessaan mies hajotti taksimiehen autosta useita ikkunoita. Yöllinen mellakointi taksimiehen pihalla tuli maksamaan hänelle noin 7 500 euroa.

Alaikäisen asianomistajan suojelemiseksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsitteli jutun suljetuin ovin. Tuomiosta annetusta julkisesta selosteesta ei käy ilmi, liittyvätkö jutussa olleet kaksi tapausta toisiinsa, ja jos liittyvät, niin miten.

Myöskään tuomion allekirjoittanut laamanni Tuija Turpeinen ei suostunut avaamaan asiaa Ilta-Sanomille julkista selostetta enempää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?