Poika söi käsidesiä koulussa Porvoossa – ambulanssi ja poliisi paikalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poika söi käsidesiä koulussa Porvoossa – ambulanssi ja poliisi paikalle

Porvoolaisessa Linnajoen koulussa koettiin maanantaina välikohtaus, jonka vuoksi paikalla joutui käymään sekä ambulanssi että poliisi.

Käsidesiä joutui kouluruoan mukana pojan suuhun.­

1.12.2020 19:15 | Päivitetty 1.12.2020 21:44

Porvoon kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan yksi oppilas päätyi koulupäivän yhteydessä syömään käsidesiä. Tilanteen kerrotaan saaneen alkunsa oppilaiden välisestä tilanteesta.

Asian käytyä ilmi paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi. Ambulanssihenkilökunta tutki oppilaan, joka sai jatkaa koulupäivää normaalisti. Myös poliisi kävi paikalla.

Porvoon kaupungin koulutusjohtaja Jari Kettunen on kertonut MTV Uutisille, että joukko seitsemäsluokkalaisia poikia oli roiskinut toisiinsa käsidesiä koulun ruokalassa, mikä johti siihen, että yksi oppilaista päätyi syömään pienen määrän käsidesiä ruoka-annoksensa mukana.

Koulutusjohtaja toteaa MTV Uutisille, ettei kyse ole ollut rajusta kiusaamistilanteesta, eikä käsidesiä syönyttä poikaa haluttu tahallisesti myrkyttää.

– Emme kuitenkaan missään nimessä tahdo väheksyä tätä tapausta. Näin ei saa tehdä, vaikka kyseessä olisikin jonkinlainen leikkimieliseksi tarkoitettu oppilaiden välinen kisailutilanne. On huolestuttava ilmiö, jos nuoret leikkivät tällaisella aineella, Kettunen sanoo MTV Uutisille.

Tapauksesta kertoi ensin Uusimaa-lehti, jonka mukaan kyseessä olisi jo toinen kerta, jossa samainen oppilas olisi koulussa kiertävien huhujen perusteella nauttinut käsidesiä. Edellisen kerran, pari viikkoa sitten, käsidesiä olisi tiettävästi löytynyt hänen vesilasistaan.

Uusimaa-lehden mukaan tapahtumien taustalla kytee koko syksyn jatkunut koulukiusaaminen. Maanantaisen tapauksen jälkeen sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen sosiaaliohjaaja että koululääkäri ovat olleet yhteydessä kiusatuksi joutuneen pojan äitiin.

– Oppilaiden väliset kahinat ja leikkimielisetkin kinastelut käsitellään kouluissa puhuttelemalla kaikki osapuolet ja olemalla yhteydessä kaikkien vanhempiin. Näin on myös tehty tässä tapauksessa. Kouluissa on viikoittain erilaisia tilanteita, jotka vaativat aikuisten puuttumista, Porvoon koulutusjohtaja Jari Kettunen toteaa kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

– Haluamme tässä yhteydessä vielä muistuttaa, että käsidesi on myrkyllinen aine, jota ei saa missään tapauksessa maistaa. Koronatilanteen vuoksi käsihygienia on ensisijaisen tärkeää, kuten myös kasvomaskien käyttö ja turvavälien pitäminen.

Koronatilanteen vuoksi käsidesiä on tarjolla kaikissa kouluissa.

Artikkelia päivitetty 1.12.2020 kello 21.43. Lisätty tieto, että ensimmäisenä tapauksesta uutisoi Uusimaa-lehti ja lisätty tämän lähteen pohjalta lisätietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?