Koronarokotteita saadaan Suomeen nopealla aika­taululla, myynti­lupia voi olla odotettavissa pian – ”Näin hyviä rokotteita harvoin nähdään” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronarokotteita saadaan Suomeen nopealla aika­taululla, myynti­lupia voi olla odotettavissa pian – ”Näin hyviä rokotteita harvoin nähdään”

Infotilaisuudessa käsiteltiin, miten koronarokotteiden hankinta Suomeen tapahtuu sekä avattiin rokotteiden myyntilupaprosessin vaiheita ja myyntilupaan vaikuttavia asioita.

1.12.2020 8:13 | Päivitetty 1.12.2020 11:57

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjesti tänään etänä tilannekatsauksen, jossa kerrottiin koronaepidemian ja rokotekehityksen tilanteesta. Tilaisuudessa kerrottiin, että uusia tartuntoja on todettu noin 550.

  • Ilta-Sanomat näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä ja seurasi sitä hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Fimean Marjo-Riitta Helle kertoi, että Euroopan lääkeviraston EMA:n tietojen perusteella ensimmäisiä myyntilupia koronarokotteelle voisi olla odotettavissa jo joulun ja uudenvuoden tiedoilla.

Sosiaali- ja terveysministeriön Sari Ekholm sanoi, että kun myyntilupa koronarokotteille on saatu, ne saadaan Suomeen nopealla aikataululla. Hänen mukaansa rokotteet tulevat noin kahdessa viikossa.

– Näin hyviä rokotteita harvoin nähdään, THL:n Hanna Nohynek totesi BioNTECH/Pfizerin rokotteesta, josta tiedetään 95 prosentin teho.

Koronatartuntoja on varmistettu viime aikoina kovaa tahtia ympäri maata ja sairaalahoitoa vaativien määrät ovat kasvaneet viime viikosta. Maanantain jälkeen viisi aluetta on siirtynyt koronaepidemiassa kolmiportaisen asteikon pahimpaan eli leviämisvaiheeseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?