THL: Suomessa kuusi uutta korona­kuolemaa ja 283 uutta tartuntaa – katso, missä kunnissa virus nyt leviää - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa kuusi uutta korona­kuolemaa ja 283 uutta tartuntaa – katso, missä kunnissa virus nyt leviää

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt tilanteen koronavirustartunnoista Suomessa.

30.11.2020 11:40 | Päivitetty 30.11.2020 12:45

Suomessa on todettu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja 283 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä koronakuolemia on nyt raportoitu 399.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut. Sairaalahoidossa on nyt 175 ihmistä, mikä on 23 enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa on 18 ihmistä, mikä on yksi vähemmän kuin perjantaina.

Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana on raportoitu 5 493 tartuntaa, mikä on 2 474 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 24 912 tartuntaa. Kahden viikon aikana on siis raportoitu yli viidesosa kaikista Suomessa todetuista koronatartunnoista. Keväällä tartuntoja kuitenkin jäi todennäköisesti paljon pimentoon, sillä koronatestejä tehtiin vähemmän, eikä niihin päässyt yhtä matalalla kynnyksellä kuin nyt.

Uusia tartuntoja on todettu muun muassa seuraavissa kunnissa (määrä sulkeissa):

  • Helsinki (96)

  • Espoo (42)

  • Vantaa (37)

  • Oulu (24)

  • Turku (13)

 

Väkilukuun suhteutettuna koronavirustartuntoja on viimeisten kahden viikon aikana todettu eniten Helsingin ja Uudenmaan, Päijät-Hämeen sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä. Pienintä ilmaantuvuus on nyt Ahvenanmaalla sekä Itä-Savon, Vaasan ja Lapin sairaanhoitopiireissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?