HS-gallup: Helsinkiläiset haluavat Stubbin lähtevän kokoomuksen pormestariehdokkaaksi

Vihreiden riveistä suosikki on Anni Sinnemäki.

Alexander Stubb on Eurooppa-yliopiston linjanjohtajaksi ja professori.

28.11.2020 3:31

Helsinkiläisten mielestä mieluisimmat vaihtoehdot kokoomuksen ja vihreiden pormestariehdokkaiksi olisivat Alexander Stubb (kok) ja Anni Sinnemäki (vihr), kertoo Helsingin Sanomat tuoreen kyselytutkimuksen tuloksiin viitaten. Kumpikaan ei ole kertonut asettuvansa ehdolle.

Vastaajista lähes kolmasosa toivoo Stubbin olevan kokoomuksen ehdokas. Puolueen sisältä seuraavaksi mieluisimmat vaihtoehdot olisivat Elina Lepomäki ja Sari Sarkomaa. Lepomäkeä kannattaa 12 prosenttia ja Sarkomaata 11.

27 prosenttia vastaajista kannattaa Sinnemäkeä vihreiden ehdokkaaksi. Toisena, yhteensä 22 prosentin osuudella, on Pekka Sauri ja kolmantena Emma Kari, joka keräsi 11 prosentin kannatuksen.

Tutkimuksen teki Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS. Tutkimuksessa selvitettiin Helsingin kahden suurimman valtuustoryhmän mahdollisten ehdokkaiden suosiota. Tutkimukseen vastasi 1 046 ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kisa Helsingin suurimman puolueen asemasta ennakoidaan lehden mukaan käytävän kokoomuksen ja vihreiden välillä. Kuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?