Uudet tiedot: Tässä ovat Helsingin pahimmat koronapesäkkeet – katso tilanne eri postinumeroalueilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uudet tiedot: Tässä ovat Helsingin pahimmat korona­pesäkkeet – katso tilanne eri postinumero­alueilla

Puotinharju on edelleen Helsingin pahin korona-alue.

25.11.2020 14:26

Helsingin kaupunki julkaisi keskiviikkona iltapäivällä uudet postinumeroalue­kohtaiset tartuntaluvut Helsingistä. Itä-Helsinki erottuu jälleen koronakartalta.

Pahin tilanne on Itä-Helsingin Puotinharjussa, jossa uusia tartuntoja 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 päivän aikana oli 594. Kasvu on merkittävää, sillä kaksi viikkoa sitten julkaistussa vastaavassa tilastossa Puotinharju oli kärjessä lukemalla 328,8.

Perjantaina Husin ylilääkäri Asko Järvinen sanoi IS:lle, että Itä-Helsingin paikoin huono koronatilanne nivoutuu alueen maahanmuuttajapainotteisuuteen ja väestön matalaan tulotasoon. Tartunnat keskittyivät myös kevään epidemiavaiheessa pääkaupungin itäpuolella.

– Matalampi tulotaso ja vieraskielisten suuri osuus väestöstä ovat tekijöitä, jotka on liitetty Suomen lisäksi myös muualla koronatartuntojen suurempaan määrään, Järvinen sanoi.

Järvisen mukaan selittäviä tekijöitä ovat ainakin vieraskielisten usein suurempi perhekoko ja kielimuurin vaikeuttama tiedonsaanti.

Keskiviikkona päivittyneessä tilastossa viiden kärkeen mahtuivat myös Pitäjänmäen teollisuusalue (496,8), Malminkartano (409,2), Itäkeskus-Marjaniemi (379,8) ja Veräjämäki (320,7).

Paras tilanne lukujen valossa on Ruskeasuolla (34,5), Tammisalossa (43,4), Östersundomissa (53,9), Kruununhaassa (55) ja Tuomarinkylä-Torpparinmäellä (70,9).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?