Saarikko ja Andersson ilmaisivat tukensa pääkaupunkiseudun uusille rajoituksille – Opetusministerin mukaan peruskoulujen pitäminen lähiopetuksessa on perusteltu päätös - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Saarikko ja Andersson ilmaisivat tukensa pääkaupunkiseudun uusille rajoituksille – Opetusministerin mukaan peruskoulujen pitäminen lähiopetuksessa on perusteltu päätös

Pääkaupunkiseutu valmistelee muun muassa kaikkien kaupungin palvelutilojen sulkemista. Lisäksi toisella asteella siirrytään etäopetukseen. Rajoituksista ja niiden aikatauluista tiedotetaan tarkemmin perjantaina.

Opetusministeri Li Andersson (vas) eduskunnassa tiistaina.­

24.11.2020 16:28

Opetusministeri Li Andersson (vas) ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ovat ilmaisseet Twitter-tileillään tukensa pääkaupunkiseudun uusille koronarajoituksille.

– Kaikki tuki päätöksille. Meiltä kaikilta vaaditaan nyt kärsivällisyyttä tässä ajassa. Noudatetaan ohjeita! Saarikko kirjoittaa tilillään.

Saarikko sanoo myös jatkavansa vuoropuhelua suomalaisten kulttuuri- ja urheilutoimijoiden kanssa, joita koronatilanne ja tiukkenevat rajoitukset erityisesti koskettavat.

Andersson kutsuu lisätoimia tarpeellisiksi ja tervetulleiksi sekä korostaa suositusten noudattamisen tärkeyttä ja peräänkuuluttaa lähikontaktien vähentämistä etenkin pääkaupunkiseudulla.

– Määrätietoisilla ja riittävillä toimilla voimme välttää tartuntatilanteen karkaamisen ja vielä voimakkaammat rajoitustoimet, joiden haitallinen vaikutus yhteiskuntaan olisi nykyisiä toimia voimakkaampi, Andersson kirjoittaa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseutu valmistelee muun muassa kaikkien kaupungin palvelutilojen sulkemista. Lisäksi toisella asteella siirrytään etäopetukseen. Rajoituksista ja niiden aikatauluista tiedotetaan tarkemmin perjantaina.

Varhaiskasvatus ja peruskoulut pysyvät lähiopetuksessa, mitä opetusministeri Andersson pitää hyvänä ja perusteltuna päätöksenä.

– Jatkotartuntojen määrä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on ainakin tähän asti ollut muuta yhteiskuntaa matalampi, ja lähiopetuksen sulun vahingollinen vaikutus lasten ja nuorten hyvinvoinnille olisi suuri, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?