Helsinki sulkemassa kaupungin palvelu­tilat – nämä kaikki ovat menossa kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinki sulkemassa kaupungin palvelu­tilat – nämä kaikki ovat menossa kiinni

Muun muassa kirjastot, nuorisotilat ja palloiluhallit ovat menossa kiinni Helsingissä.

24.11.2020 11:45

Helsinki aikoo sulkea kaikki kaupungin palvelutilat määräajaksi pahenevan koronavirustilanteen vuoksi. Kaikki yleisötilaisuudet ollaan kieltämässä ja toisen asteen opetus siirtämässä kokonaan etäopetukseksi.

Asiasta kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) tiedotustilaisuudessa.

Suljettavia palvelutiloja ovat kaikki liikuntatilat mukaan lukien uimahallit, kuntosalit, palloiluhallit ja jäähallit. Kiinni ovat menossa myös kirjastot, työväenopistot, kulttuuritalot ja nuorisotilat.

Lisäksi koulujen iltakäyttö halutaan keskeyttää.

– Ainoa poikkeus ovat välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut, Vapaavuori sanoi.

Rajoitusten noudattamista suositellaan myös yksityiselle toimijoille.

Asiasta on tarkoitus päättää torstaina.

Vapaavuoren mukaan toimista on keskusteltu Husin, THL:n sekä Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajien kanssa.

– Meillä on yhteinen näkemys siitä, että tulemme tämän viikon koronakoordinaatioryhmiin tekemään esityksiä, jotka käytännössä tarkoittavat sitä, että ottaisimme käyttöön ne toimenpiteet, jotka ovat meidän eli kaupunkien toimivaltuuksien rajoissa, Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa.

Viime viikolla koronakoordinaatioryhmä totesi, että suurin osa leviämisvaiheen kriteereistä täyttyy pääkaupunkiseudulla. Vapaavuoren mukaan tilanne on muuttunut ja nyt kaikki leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät pääkaupunkiseudulla.

Uusien rajoitusten takana on neljä syytä: sairaalahoidon tarpeen kasvu, tartunnat ikääntyneiden hoivakodeissa ja asunnottomien keskuudessa, tartuntaketjujen jäljityksen ruuhkautuminen sekä suositusten noudatuskurin höltyminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?