Sedu Koskinen aikoo järjestää suuret juhlat Helsingissä – IL: Avi perustavanlaatuisesti eri mieltä tilaisuuden luonteesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sedu Koskinen aikoo järjestää suuret juhlat Helsingissä – IL: Avi perustavanlaatuisesti eri mieltä tilaisuuden luonteesta

Koskisen mielestä avilla ei ole asiaan mitään sanomista, avin mukaan on, MTV uutiset kertoo.

Seppo ”Sedu” Koskinen haluaa juhlistaa kolmea vuosikymmentään yrittäjänä suurilla juhlilla.­

24.11.2020 8:40

Ravintolayrittäjä Seppo ”Sedu” Koskinen juhlistaa 30-vuotista yrittäjätaivaltaan itsenäisyyspäivän aattona Helsingissä järjestettävillä suurilla juhlilla. Asiasta kertoivat ensin Iltalehti ja MTV.

Juhlat ovat herättäneet keskustelua, sillä koronavirustilanne on pahentunut ja Uudellamaalla astui maanantaina voimaan joukko uusia rajoituksia.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen. Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestämään toistaiseksi lainkaan.

Ravintoloissa anniskelu loppuu kello 22 ja ne menevät kiinni kello 23.

Lisäksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kertoi maanantaina nostaneensa valmiustasonsa korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi.

Koskinen kirjoittaa Facebookissa, että edellytyksenä juhliin osallistumiselle on 200 euron maksaminen lahjatilille. Hänen mukaansa kyseessä on yksityistilaisuus eivätkä viranomaisten määräykset siksi koske sitä.

– Tapahtumaan ei myydä lippua, vaan sinne pääsee mukaan lahjoittamalla tuon summan lahjatilille. Yksittäinen kansalainen voi järjestää yksityistilaisuuden omissa tiloissaan, siihen ei ole avillakaan mitään sanomista, Koskinen sanoo MTV uutisille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on toista mieltä.

– Jos sinne jotain sisään maksaa, niin silloin se ei ole yksityistilaisuus, alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen sanoo MTV:llä.

Iltalehdelle Lehikoinen totesi jo aiemmin, että viranomainen voi puuttua tilanteeseen, jos Koskinen järjestää juhlat yli 20 hengelle.

– Meillä on toimivaltuudet kieltää tilaisuus tai keskeyttää se, mikäli tilaisuus rikkoo tartuntatautilain 58 a §:ää tai sen nojalla annettua asetusta. Uskoisin, että myös poliisilla on siihen mahdollisuus kokoontumislain nojalla. Kyllä tällaisen tilaisuuden estämiseen pykälät löytyy, mutta ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan, Lehikoinen sanoi Iltalehdelle.

Lehikoisen mukaan suurempienkin juhlien järjestäminen on mahdollista, kunhan noudattaa tiettyjä ehtoja. Jos juhlia varten haettaisin anniskelulupaa, tultaisiin ravintolasäädösten piiriin. Silloin anniskelun pitäisi loppua kello 22.

Koskinen kirjoittaa Facebookissa, että koronatilanne huomioidaan juhlissa.

Sisään ei pääse ilman kasvomaskia ja turvaväleistä huolehditaan. Hän pyytää Facebookissa, etteivät itsensä sairaaksi tuntevat tule juhliin ollenkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?