Vapaavuori: Kaikki yleisö­tilaisuudet kielletään, kirjastot, uimahallit ja jäähallit suljetaan, toinen aste etäopetukseen – ”Tarvitaan kunnon herätys” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vapaavuori: Kaikki yleisö­tilaisuudet kielletään, kirjastot, uimahallit ja jäähallit suljetaan, toinen aste etäopetukseen – ”Tarvitaan kunnon herätys”

Koronatilanne on huonontunut pääkaupunkiseudulla nopeasti. Uusia rajoitustoimia on luvassa pian.

24.11.2020 8:29 | Päivitetty 24.11.2020 11:22
  • Helsingin kaupunki ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri järjestävät tiedotustilaisuuden koronaepidemiatilanteesta. Ilta-Sanomat seurasi tilaisuutta hetki hetkeltä tässä artikkelissa. Seurannan löydät jutun lopusta.

Koronavirusnäytteiden positiivisuusprosentti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella oli viime viikolla neljä prosenttia, sanoo Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen. Kehitys on Tuomisen mukaan huolestuttava.

Viime viikon aikana Hus-alueella todettiin 1 533 koronavirustartuntaa. Edellisen viikon aikana tartuntoja oli 992. Yli 40-vuotiailla todettujen tartuntojen määrä on viime viikkoina selvästi kasvanut.

Myös sairaalahoidon tarve alueella on lisääntynyt selvästi varsinkin viime viikon lopulta lähtien.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi, että pääkaupunkiseudulle on tulossa pian uusia rajoituksia. Vapaavuoren mukaan koronatyöryhmä esittää kaupungin palvelutilojen sulkemista, kaikkien yleisötilaisuuksien kieltämistä ja 2. asteen siirtämistä etäopetukseen. Päätöksiä tehdään torstaina.

Vapaavuori sanoi, että sairaalahoidon tarve on kasvanut, huolestuttavia tartuntatapauksia hoiva- ja asunnottomien yksiköissä, tartuntojen jäljitys on ruuhkautunut, liian moni ei noudata suosituksia. Siksi tarvitaan järeämpiä toimia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?