Sohvaperunoiden Ukkis-kerho katsoo tv:tä nyt karanteenissa – näin arki muuttui: ”Täällä pyörii avaruusneitoja” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sohvaperunoiden Ukkis-kerho katsoo tv:tä nyt karanteenissa – näin arki muuttui: ”Täällä pyörii avaruusneitoja”

Ukkis-kerholaisten kotitalossa on havaittu yli 30 koronatartuntaa.

Sohvaperunoista tutut Henkka, Åke ja Veikko.­

23.11.2020 19:25

Lauttasaaressa sijaitsevassa senioritalossa on todettu koronatartuntarypäs. Peräti 28 asukasta ja seitsemän henkilökuntaan kuuluvaa on saanut tartunnan.

Yksi tartunnan saaneista on Veikko Porola, joka tunnetaan Sohvaperunoiden Ukkis-kerhon jäsenenä.

Myös muut Ukkis-kerholaiset asuvat samassa senioritalossa. Koronan vuoksi he eivät ole voineet olla mukana tuoreimmalla Sohvis-kaudella, sillä senioritalossa ei voi kuvata ohjelmaa.

Veikko Porola sairastaa koronaa Lauttasaaren Senioiritalossa.­

Karanteenissa oleva Porola ei tiennyt, miten hänen Sohvaperunat-kollegansa tällä hetkellä voivat. Ilta-Sanomat kuitenkin tavoitti Ukkis-kerhon toisen jäsenen, Eero Niemen, joka viettää niin ikään aikaansa karanteenissa omassa asunnossaan.

– Just Henkan (Ukkis-kerhon Henrik Vilenius) kanssa juttelin, että meillä muilla ei ole tartuntaa. Me ollaan terveitä kuin pulmuset, Niemi kertoo.

– Eilen tehtiin testi, ja saman tien ilmoitettiin, että ei ole tartuntaa.

Yhden ison muutoksen karanteeni on elämään silti tuonut.

– Täällä pyörii avaruusneitoja, jotka tuovat ruoat kotiin. Kaikki hoidetaan palveluina, ja jokainen syö kotonaan, Niemi sanoo viitaten suojavarusteisiin sonnustautuneisiin hoitajiin.

Jokainen Ukkis-kerholainen katsoo nyt omaa tv:tä, vaikka he asuvatkin samassa kerroksessa.

– Telkkari on ihan hyvää seuraa. Katson tässä juuri kotimaista filmiä, Niemi kertoo.

Ukkis-kerhon asuttamassa Lauttasaaren senioritalossa on todettu 35 koronatartuntaa.­

Niemi ei osaa sanoa, nähdäänkö sympaattinen Ukkis-kerho Sohvaperunoiden seuraavalla kaudella. Haluja osallistua ehkä vielä olisi.

– Meitä ei nyt kutsuttu, ja katsotaan, kutsutaanko koskaan enää. Uskon, että olisi haluja vielä mennä, me ollaan niin kuuluisuudenhulluja. Ollaan oltu jo kahdeksan vuotta mukana, Niemi naurahtaa.

Hän suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti, vaikka korona onkin pääsyt leviämään kotitalossa ikävästi.

– Ei minua pelota. Kun noudattaa ohjeita, mikään ei tartu. Mutta täällä on näitä, jotka eivät kuuntele mitään, hän puuskahtaa lopuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?