Hus siirtyi täysvalmiuteen koronaepidemian vuoksi – sairaaloissa varaudutaan potilasmäärän kasvuun - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hus siirtyi täysvalmiuteen koronaepidemian vuoksi – sairaaloissa varaudutaan potilasmäärän kasvuun

Ei-kiireellistä toimintaa jouduttaneen lähiaikoina vähentämään.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on nostanut valmiustasonsa korkeimpaan valmiustilaan­

23.11.2020 15:29

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on nostanut valmiustasonsa korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi.

Husin sairaaloissa valmistaudutaan koronaviruspotilaiden määrän kasvuun varaamalla lisää vuodeosasto- ja tehohoitopaikkoja koronaviruspotilaille. Ei-kiireellistä toimintaa jouduttaneen jo lähiaikoina vähentämään, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Husin valmiusohjeen mukaisesti täysvalmiuteen siirrytään, kun yhteiskunta valmistautuu toimimaan vakavassa häiriötilassa tai valmiuslain mukaisissa poikkeusoloissa. Nykytilanteessa vakavan häiriötilan määritelmä sairaanhoitopiirin mukaan täyttyy.

Koronavirustartuntojen määrä lisääntyy alueella tällä hetkellä kiihtyvään tahtiin, mikä näkyy sairaanhoidon tarpeessa noin yhden-kahden viikon viiveellä. Koronaviruspotilaiden määrän lisääntyminen on nyt havaittavissa niin Husin kuin pääkaupunkiseudun kuntien sairaaloissa, tiedotteessa kerrotaan.

Tällä hetkellä alueen sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa 36 potilasta vuodeosastoilla ja viisi potilasta teho-osastoilla.

– On todella tärkeää, että tänään voimaan tulevia suosituksia ja rajoituksia noudatetaan, jotta epidemian leviäminen saadaan taittumaan. Toistamiseen tänä vuonna olemme Husin alueella tilanteessa, jossa joudumme sairaaloissamme laajoihin poikkeusjärjestelyihin, sanoo Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen tiedotteessa.

Edellisen kerran Hus siirtyi täysvalmiuteen 19.3. koronavirusepidemian vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?