Kerrostalossa raju palo Vantaalla – yksi kuollut, poliisi oli paikalla raskaasti aseistettuna läpi yön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kerrostalossa raju palo Vantaalla – yksi kuollut, poliisi oli paikalla raskaasti aseistettuna läpi yön

Vantaan Junkkarinkaarella syttynyttä tulipaloa olivat turvaamassa pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköiden lisäksi myös raskaasti aseistautuneita poliiseja.

23.11.2020 8:16 | Päivitetty 23.11.2020 14:30

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Vantaalla viime yönä tapahtunutta kerrostalopaloa. Yksi ihminen on kuollut, kertoo poliisin päivystävä yleisjohtaja STT:lle.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Myös uhrin kuolemansyyn selvittäminen on vielä kesken.

Palo tapahtui asuinkerrostalossa Junkkarinkaari-nimisellä kadulla lähellä kauppakeskus Jumboa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta yöllä kello 00.45.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti asiasta maanantaiaamuna ennen yhdeksää. Tiedotteessa kerrotaan poliisin eristäneen talon ympäristön toiminnan turvaamiseksi ja pelastuslaitoksen evakuoineen talon asukkaat muista asunnoista.

Poliisin mukaan vainaja löytyi asunnon kylpyhuoneesta.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä. Tapauksen esitutkinta on vasta alussa, ja tutkinta jatkuu asunnon muun muassa teknisellä tutkinnalla sekä asunnosta löytyneen vainajan kuolemansyyn selvittämisellä.

Päivystävä yleisjohtaja, komisario Miika Laine kertoi hieman ennen aamukahdeksaa, että palopaikka on eristetty ja tutkintaa jatketaan myöhemmin aamun aikana.

Laineen alustavien tietojen mukaan palosta aiheutui paljon savua ja vahinkoja. Muita henkilövahinkoja ei hänen tietojensa mukaan aiheutunut.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Pehtoorintielle maanantain vastaisena yönä hieman ennen kahta.­

Paikalla oli useita poliisipartioita.­

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen hieman ennen yhtä maanantain vastaisena yönä. Asunnosta tulvi aluksi savua, mutta myöhemmin myös liekit löivät ulos huoneiston ikkunoista.

Paikalla olleen Ilta-Sanomien kuvaajan mukaan poliisipartioita oli useampia, ja he olivat varustautuneet konepistoolein ja suojakilvin. Poliisit ja palomiehet pyrkivät sammuttamaan tulipaloa rakennuksen ulkopuolelta käsin nostolavan avulla. Lavaa käytettiin useampaan otteeseen aamuyhden ja -neljän välisenä aikana.

Aluksi asunnosta tuli paljon savua, lopulta myös ilmiliekkejä.­

Poliisit olivat paikalla raskaasti varustautuneina.­

Nostolavalla olleet poliisit suojautuivat savulta käyttämällä palomiesten paineilmalaitteistoa.

Tilanne purkautui heti aamuviiden jälkeen, kun palo saatiin sammutettua. Kohteessa oli puoli kuudelta enää yksi pelastuslaitoksen yksikkö ja joitain poliisipartioita.

Poliisi tiedottaa myöhemmin tapauksen yksityiskohdista.

Paloa sammutettiin ulkoapäin.­

Pelastuslaitos ja poliisi olivat paikalla läpi yön.­

Juttua päivitetty 23.11.2020 kello 9.02 Poliisin tiedotteen tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?