Tämä on Suomen koronatilanne nyt – katso tuoreet tiedot sunnuntailta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tämä on Suomen koronatilanne nyt – katso tuoreet tiedot sunnuntailta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi torstaina alueen siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen.

22.11. 22:45

Suomessa raportoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan 423 uutta koronavirustartuntaa sunnuntaina.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi torstaina alueen siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen. Sunnuntaina Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla raportoitiin yhteensä 258 tartuntaa, kertoo Helsingin Sanomat seurantansa pohjalta. Pääkaupunkiseudun tartunnat vastaavat hieman yli 60:tä prosenttia koko maan päivän luvusta.

Kahdessa viikossa tartuntoja on ollut THL:n tietojen mukaan 3 842 kappaletta, kun kahtena aiempana viikkona tartuntoja oli 2 949.

Parkanossa 200 henkilöä karanteeniin

Parkanossa on asetettu noin 200 henkilöä karanteenin korona-altistumisten johdosta, tiedottaa Parkanon kaupunki Facebookissa.

Parkanon kaupunki ei ole vielä kertonut tarkemmin tartunnoista ja niihin liittyvistä tartuntaketjuista. Tiedotteessa kerrotaan, että tartuntaketjujen selvitystyö on edelleen kesken, mutta selvitys on edennyt hyvin.

Lauantaina kaupunki tiedotti, että Parkanon yläkoulussa on tapahtunut mahdollinen korona-altistuminen ja tartuntatautilääkäri on asettanut perusopetuksen yläluokkia karanteeniin.

Parkanossa otetaan käyttöön myös muita uusia rajoitusoimita.

Päijät-Hämeessä todettu viikonloppuna useita koronatartuntoja

Päijät-Hämeessä on viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi sunnuntaina. Yhtymä tiedotti edellisen kerran epidemiatilanteesta perjantaina, minkä jälkeen koronavirustartuntoja on varmistunut alueella 25 lisää.

–Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä, sanoi yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Niemisen mukaan nyt on välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeidemme mukaan. Hän suosittelee myös Koronavilkku-sovelluksen lataamista viimeistään nyt.

–Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen myös sanoi.

Oulussa toinen koronakuolema palvelukodissa viikon sisällä

Oulussa on sunnuntaina ilmennyt uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus Jaarankartanon palvelukodissa, Oulun kaupunki kertoo.

Kyseessä on toinen samassa yksikössä tapahtunut koronakuolema viikon sisällä. Kaupunki kertoi aiemmin marraskuussa, että palvelukodissa oli tapahtunut työntekijöiden ja asukkaiden joukkoaltistuminen koronalle työntekijän oireettoman tartunnan vuoksi.

Kolmella palvelukodin asukkaalla ja kolmella työntekijällä on altistumisen jälkeen todettu koronatartunta, kaupunki kertoi tiedotteessaan alkuviikosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?