Päijät-Hämeessä todettu viikonloppuna useita koronatartuntoja – turvaetäisyydet unohtuneet muun muassa illanvietoissa ravintoloissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Päijät-Hämeessä todettu viikonloppuna useita koronatartuntoja – turvaetäisyydet unohtuneet muun muassa illanvietoissa ravintoloissa

Tilanteita, joissa turvaväleistä ei kyetä huolehtimaan, pitäisi välttää, sanoo johtajaylilääkäri.

22.11. 19:30

Päijät-Hämeessä on viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi sunnuntaina. Yhtymä tiedotti edellisen kerran epidemiatilanteesta perjantaina, minkä jälkeen koronavirustartuntoja on varmistunut alueella 25 lisää.

– Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä, sanoi yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Niemisen mukaan nyt on välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeidemme mukaan. Hän suosittelee myös Koronavilkku-sovelluksen lataamista viimeistään nyt.

– Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen myös sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?