Joulukausi avattiin virallisesti Helsingissä – katso tunnelmalliset kuvat Senaatintorilta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Joulukausi avattiin virallisesti Helsingissä – katso tunnelmalliset kuvat Senaatintorilta

Helsingin ydinkeskusta sai jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran

Joulukausi avattiin valtakunnallisesti Helsingissä Senaatintorilla tänään.­

22.11. 18:25

Valtakunnallinen joulukausi avattiin virallisesti sunnuntaina Helsingissä poikkeusmenoin. Jouluparaatia ei tänä vuonna järjestetty turvallisuussyistä. Sen sijaan Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka.

Lisäksi Tuomiokirkon portailla esiintyi joukko artisteja, joiden lisäksi paikalla oli myös muun muassa joulupukki. Tuomiokirkon portaiden tapahtumia pystyi seuramaan joko verkon kautta tai Senaatintorilla, jonne kuitenkin päästettiin koronan takia vain rajoitettu määrä katsojia.

ISTV seurasi Helsingin Joulunavausta suorassa lähetyksessä.

Lavalla seikkailivat muun muassa ohjaaja Taavi Vartian uutuuselokuvasta Pertsa ja Kilu tutut päähenkilöt Pertsa ja Kilu. Vartia oli käsikirjoittanut avajaisshow'n, jossa esiiintyivät myös Nelosen Vain Elämää -ohjelman artisteista Arja Koriseva ja Mariska. Artisti Ida Elina soitti jouluista pop-musiikkia kanteleella. Paikalla oli myös apulaispormestari Anni Sinnemäki, joka avasi Helsingin joulukadun pormestari Jan Vapaavuoren sijasta.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki oli avaamassa Helsingin joulukatua.­

Helsingin ydinkeskusta sai jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

Avajaisten yhteydessä järjestettiin perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset, joista oli ostettavissa muun muassa jouluisia herkkuja ja järjestöjen omia tuotteita.

Mariska (3.vas.), Ida-Elina ja Arja Koriseva lavalla.­

Ida Elina ja Arja Koriseva esiintyvät Senaatintorilla.­

Myös joulupukki esiintyi tapahtumassa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?