THL: Suomessa on todettu 423 uutta koronatartuntaa – katso kuntasi tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa on todettu 423 uutta koronatartuntaa – katso kuntasi tilanne

Päivän raportoiduista tartunnoista yli 60 prosenttia keskittyi pääkaupunkiseudulle.

22.11. 11:54 | Päivitetty 22.11. 14:33

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan raportoitu 423 uutta koronavirustartuntaa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi torstaina alueen siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen. Sunnuntaina Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla raportoitiin yhteensä 258 tartuntaa, kertoo Helsingin Sanomat seurantansa pohjalta. Pääkaupunkiseudun tartunnat vastaavat hieman yli 60:tä prosenttia koko maan päivän luvusta.

Kahdessa viikossa tartuntoja on ollut THL:n tietojen mukaan 3 842 kappaletta, kun kahtena aiempana viikkona tartuntoja oli 2 949.

Todennettujen tartuntojen kokonaismäärä on neljän viikon aikana kasvanut runsaat 45 prosenttia eli lähes puolella. Yhteensä tartuntoja on epidemian aikana diagnosoitu 21 639, kun neljää viikkoa aiemmin luku oli 14 848.

Suomessa on tehty yli 1,8 miljoonaa koronatestiä. Luku vastaa kolmasosaa Suomen väestöstä.

THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa. Seuraavan kerran luvut kerrotaan maanantaina.

Perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa oli 104 ihmistä, joista tehohoidossa oli 10 ihmistä. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu koko epidemian aikana 375.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?