Karille ajanut Viking Grace lähti kohti Turkua: ”Mitään turvallisuusriskiä ei ole” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Karille ajanut Viking Grace lähti kohti Turkua: ”Mitään turvallisuusriskiä ei ole”

Matkustajien on pitänyt rekisteröityä terminaalissa ja palata sen jälkeen laivaan.

22.11. 6:41 | Päivitetty 22.11. 14:06

Lauantaina karille ajanut risteilyalus Viking Grace hinattiin sunnuntaina aamuyöllä Maarianhaminan satamaan.

Luutnantti Lars Saarinen Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo Ilta-Sanomille, että kaksi Alfons Håkansin hinaajaa vetivät aluksen irti karilta ja satamaan. Tätä ennen sukeltajat olivat tutkineet Viking Gracen pohjan vuotojen varalta.

– Mitään vuotoja ei ollut. Kun merenkulun tarkastajalta saatiin lupa, niin operaatio suoritettiin. Operaatiota turvaamassa olivat merivartioalus Uisko ja merivartiolaitoksen partiovene. Siirto sujui ongelmitta, Saarinen sanoo.

Alus saatiin kiinnitettyä sataman laituripaikalleen ennen aamuneljää. Matkustajat evakuoidaan alukselta Maarianhaminan satamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti sunnuntaiaamun aikana, hän kertoo.

– Heidät rekisteröidään satamassa ja lasketaan, että maihin tulee yhtä monta henkeä kuin alukseen on mennytkin. Sitten he jatkavat kukin tahoilleen. Kun ihmiset ovat pois aluksesta, meripelastustoimet päättyvät meidän osaltamme.

Viranomaiset tekivät evakuointitoimenpiteitä, muun muassa matkustajien rekisteröintiä, koko aamupäivän. Hieman kello 13 jälkeen Viking Grace lähti omin moottorein kohti Turkua matkustajat kyydissään.

Turussa Grace viedään lähipäivinä Turku Repair Yards -telakalle. Viking Line kertoo myös, että M/S Gabriella korvaa Gracen maanantai-illasta lähtien Turusta lähtevällä reitillä.

Viking Grace ajoi karille lauantaina iltapäivällä Maarianhaminan edustalla rannan tuntumassa. Aluksessa ei ollut vuotoja, eikä ihmishenkiä ollut välittömässä vaarassa. Aluksella on yhteensä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Syy karilleajoon oli ilmeisesti kova tuuli, kertoi Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund STT:lle lauantaina iltapäivällä.

Gabriella-alus korvaa karille ajaneen Vikin Gracen maanantai-illasta lähtien.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan Viking Gracen karilleajosta. Varsinaisen tutkinnan käynnistämisestä päätetään muutaman päivän sisällä. Kyse on jo toisesta lyhyen ajan sisään tapahtuneesta onnettomuudesta Viking Linelle. Yhtiön Amorella-alus ajoi karille syyskuussa Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se siirrettiin korjaustelakalle Naantaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?