Kim kuvasi dramaattisen videon Viking Gracen iskeytymisestä karille – ”En koskaan unohda sitä ääntä ja tunnetta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kim kuvasi dramaattisen videon Viking Gracen iskeytymisestä karille – ”En koskaan unohda sitä ääntä ja tunnetta”

”Tuntui hyvin avuttomalta”, karilleajon nähnyt Kim Jansson kuvailee.

21.11.2020 21:11

Ahvenanmaalainen Kim Jansson oli tänään lauantaina kiivennyt pienen mäen päälle kuvaamaan Viking Gracen saapumista Maarianhaminan satamaan. Jansson kuvaa MrFinlandsuomi-kanavalleen videoita laivoista, moottoriurheilusta ja muun muassa paloautoista, ambulansseista ja poliisista.

Tuulisena lauantaipäivänä hän oli tapansa mukaan sunnannut kuvaamaan satamaan saapuvaa laivaa, kun mies huomasi, ettei kaikki ollutkaan hyvin.

  • Katso Janssonin kuvaama video otsikon alla olevasta ruudusta.

Jansson katseli, kuinka satamaa kohti kääntynyt laiva ei kyennytkään liikkumaan kuten normaalisti. Myrskytuuli puhalsi laivaa vastaan, eikä se päässyt Janssonin mukaan eteenpän.

– Se lähestyi maata ja sitten kuulin kovan rytinän, kun laiva osui karille ja jäi paikoilleen.

– En koskaan unohda sitä ääntä ja sitä tunnetta, kun tajusin, mitä oli tapahtunut, Jansson kertoo.

Janssonin kuvaamalla dramaattisella videolla näkyy myrskyn keskellä seilaava Viking Grace, joka ajautuu tuulen työntämänä kohti rantaa ja iskeytyy karille. Kun Jansson huomaa, mitä on tapahtunut, hän pinkoo rannalle.

Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoi aiemmin STT:lle puhelimitse, että karilleajon syynä on ilmeisesti ollut kova tuuli. Tuuli on puhaltanut puuskissa tänään kovaa Ahvenanmaan saaristossa. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula kertoi lauantaina, että Ahvenanmaalla kovin puuska oli Nyhamin mittauspisteellä kello 15 aikaan, jolloin puuskalukema oli 27,8 metriä sekunnissa.

Jansson kuvailee näyn olleen pelottava.

– Ei ollut hauskaa nähdä sen ajautuvan karille. Tuntui hyvin avuttomalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?