Viking Line: Gracella ei vuotoja – karilleajon syynä ilmeisesti kova tuuli - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Viking Line: Gracella ei vuotoja – karilleajon syynä ilmeisesti kova tuuli

Alus on ajautunut karille aivan rannan tuntumassa Maarianhaminan länsisataman lähellä.

21.11. 15:58

Reitillä Turku–Ahvenanmaa–Tukholma liikennöivä alus sai pohjakosketuksen kello 14.10 aivan Maarianhaminan sataman läheisyydessä, Viking Line kertoo tiedotteessaan. Henkilövahinkoja ei yhtiön mukaan ole havaittu.

Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo STT:lle puhelimitse, että karilleajon syynä on ilmeisesti ollut kova tuuli. Yhtiön tiedotteen mukaan alus on nyt paikoillaan ja odottaa, että tuulet laantuvat.

Grönlund kertoi kolmen aikaan iltapäivällä tilanteen olevan rauhallinen. Länsi-Suomen merivartiosto kertoi Twitterissä samoihin aikoihin, että ensimmäiset pelastusyksiköt ovat saapuneet paikalle.

Kuvaa Viking Gracen kannelta.­

ÅU: Amorellan syyskuisen karilleajon syynä todennäköisesti tekninen vika

Viking Linen Amorella-alus ajoi karille syyskuussa. Alus ajoi karille 20. syyskuuta Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se siirrettiin korjaustelakalle Naantaliin.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut. Laivan kyydissä oli myös 41 rekkaa ja noin 40 henkilöautoa.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Amorellan tapauksen syitä. Åbo Underrättelser kertoi lokakuun lopussa, että Amorella-alus ajautui syyskuussa karille todennäköisin syin teknisen vian takia. Tuolloin Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi lehdelle, että inhimillisen virheen mahdollisuus voidaan sulkea pois. STT:lle Boijer-Svahnström kertoi, että tieto perustuu Viking Linen omaan arvioon tapahtumista.

– Niillä tiedoilla, mitä meillä tällä hetkellä on, voidaan inhimillinen syy sulkea pois. Syytä emme voi vielä kommentoida, koska meriselitys valmistuu joskus marraskuun loppupuolella, Boijer-Svahnström kommentoi puhelimitse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?