Putositko kärryiltä uusista korona­rajoituksista? Katso selkeä taulukko - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Putositko kärryiltä uusista korona­rajoituksista? Katso selkeä taulukko

Koska koronatartuntojen jäljitys ei onnistu riittävän tehokkaasti, ihmisten kontakteja halutaan vähentää.

20.11.2020 16:08

Pääkaupunkiseudulla koronatartuntoja ilmenee tällä hetkellä erityisesti kodeissa ja lähipiirin sosiaalisissa kontakteissa, yksityisissä juhlissa ja tilaisuuksissa, työpaikoilla sekä harrastuksissa.

Maanantaina voimaan astuvilla ja kolme viikkoa kestävillä uusilla koronarajoituksilla pyritään vähentämään juuri näiden kontaktien kautta tapahtuvia tartuntoja.

Perjantaina uusista rajoituksista ja suosituksista kertoneen pääkaupunkisedun koronakoordinaatioryhmän mukaan ihmisten kontakteja on pakko pyrkiä vähentämään, sillä tartuntaketjujen jäljitys onnistuu vain noin puolessa tapauksista.

Uusista rajoitustoimista järein on päätös sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärän rajaamisesta 20:een. Kyse ei ole suosituksesta, vaan määräyksestä. Toimeenpanevana viranomaisena päätöksessä toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa 20 henkeen pääkaupunkiseudulla. Kuvassa Aleksanterinteatteri Helsingissä.­

Jo aikaisemmin koordinaatiotyöryhmä on antanut yksityistilaisuuksia koskevan suosituksen niihin osallistuvien henkilöiden määrän rajaamisesta enintään 10:een. Tuo suositus on edelleen voimassa.

Työryhmä haluaa lisätä tartuntojen leviämistä estävien maskien käyttöä ja niitä suositellaan työpaikoille niin yksityisellä kuin myös julkisella puolella. Maskin käyttö laajenee yläkouluihin suositusperiaatteella.

Kunnat hankkivat maskit työntekijöilleen ja myös niille koululaisille, jotka eivät käytä omaa maskia.

Lukoissa ja toisen asteen oppilaitoksissa samat suositukset ovat jo voimassa. Etäopetusta lisätään.

Kasvomaskin käyttö laajenee yläkouluihin suositusperiaatteella.­

Varhaiskasvatuksen puolella maskin käyttöä sisätiloissa suositellaan erityisesti niille työntekijöille, joiden työhön kuuluu liikkumista eri yksiköiden tai ryhmien välillä.

Uimahallien kävijämäärät rajataan puoleen ja joka toinen pukukoppi suljetaan seuraavien kolmen viikon ajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?