Näin pk-seudun korona­rajoitukset tiukkenevat – sisätiloissa yli 20 hengen yleisö­tilaisuudet pannaan, aikuisten harrastus­toimintaa rajoitetaan... - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin pk-seudun korona­rajoitukset tiukkenevat – sisätiloissa yli 20 hengen yleisö­tilaisuudet pannaan, aikuisten harrastus­toimintaa rajoitetaan...

Maskin käyttösuositus ulotetaan yläkouluun pääkaupunkiseudulla, aikuisten joukkue- ja kontaktiliikuntaharrastuksiin sisätiloissa tulee kolmen viikon tauko.

20.11.2020 11:36 | Päivitetty 20.11.2020 13:01

Pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen maanantaista eli 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Kyseessä on määräys, ei suositus.

  • Video yllä: Pormestari Vapaavuoren osuus koronakoordinaatioryhmän tilaisuudessa.

Rajoitus koskee urheilutapahtumia, konsertteja, kilpailuja, näytöksiä ja muita julkisia tapahtumia sunnuntaihin 13. joulukuuta saakka. Rajoitus on voimassa koko pääkaupunkiseudulla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Rajoitus täydentää jo aikaisemmin annettua ja yksityisille ihmisille annettua suositusta olla järjestämättä yli 10 hengen tapahtumia, joka pysyy edelleen voimassa.

Uutena koronatoimena pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön maskien käyttösuositus yläkoulussa eli peruskoulun luokilla 7–9 ensi maanantaista alkaen. Koulu tarjoaa maskit, mutta myös omia maskeja saa käyttää.

Päiväkotien ja varhaiskasvatuksen liikkuville työntekijöille, kuten harjoittelijoille ja sijaisille annetaan vahva maskinkäyttösuositus.

Aikuisten eli yli 20-vuotiaiden joukkue- tai kontakteja sisältävät liikuntaharrastukset kielletään kolmeksi viikoksi kaupungin julkisissa tiloissa. Samaa suositetaan myös yksityisissä tiloissa toimiville harrasteryhmille.

Rajoitus ei koske ammattiurheilua, mutta esimerkiksi puulaakipelit sisätiloissa joutuvat kolmen viikon tauolle.

Aikuisten harrasteryhmien toimintaa suositellaan rajoitettavaksi niin, että ryhmiä ei sekoiteta. Se tarkoittaa, että esimerkiksi kansalais- tai työväenopiston tietyltä tunnilta pois jäänyt ei saisi käydä korvaamassa uupuvaa tuntia toisessa ryhmässä.

Uimahallien kävijämäärää rajoitetaan puoleen. Puolet vaatekaapeista suljetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?