Murhan yrityksestä epäilty 15-vuotias päästettiin vapaaksi, rikkoi miltei heti matkustuskieltoa – vangittiin uudestaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Murhan yrityksestä epäilty 15-vuotias päästettiin vapaaksi, rikkoi miltei heti matkustuskieltoa – vangittiin uudestaan

Tutkinnanjohtaja Marko Forssin mukaan tyttö poisti jalkapantansa.

Murhan yrityksestä epäilty 15-vuotias tyttö on vangittu jälleen, kertoo Helsingin käräjäoikeus.­

18.11.2020 13:13

Murhan yrityksestä epäilty 15-vuotias tyttö on vangittu jälleen, kertoo Helsingin käräjäoikeus.

Tyttö oli vangittuna jo aiemmin, mutta hänet vapautettiin ja määrättiin sen sijaan tehostettuun matkustuskieltoon. Tehostetussa matkustuskiellossa epäillyn on pysyttävä esimerkiksi kotonaan.

Tyttö kuitenkin rikkoi matkustuskieltoa, minkä takia vangitseminen tuli taas kyseeseen. Rikosepäilyjen lista on kasvanut muutenkin, sillä tyttöä epäillään nyt myös laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kommentoi Ilta-Sanomille, että tyttö oli määrätty tehostettuun matkustuskieltoon ”erinäisten olosuhteissa tapahtuneiden muutosten takia”.

Ylipäänsä vangitsemisen kynnys on alle 18-vuotiaiden kohdalla korkeampi kuin aikuisilla. Senkin vuoksi tehostettu matkustuskielto katsottiin riittäväksi pakkokeinoksi. Ongelmat kuitenkin alkoivat pian sen jälkeen, kun tyttö oli päästetty pois tutkintavankeudesta.

– Miltei heti tämän jälkeen epäilty kuitenkin rikkoi tehostettua matkustuskieltoa poistamalla jalkapannan ja siten, että häntä epäillään nyt myös pahoinpitelyn yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta. Tätä tapausta en valitettavasti voi kommentoida tarkemmin.

Epäily murhan yrityksestä liittyy Helsingin keskustassa lokakuussa tapahtuneeseen välikohtaukseen, jossa tyttö pyrki poliisia karkuun ja yritti lyödä konstaapelia hedelmäveitsellä.

Tapausta on tutkittu murhan yrityksenä, koska teko kohdistui virkatehtävissä olleeseen poliisiin.

– Poliisin puolesta on edelleen todennäköiset syyt epäillä tyttöä murhan yrityksestä ja esitutkinta tulee lähtemään kyseisellä nimikkeellä syyteharkintaan, sanoo Forss.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?