Ilmiriita Oriveden villasukka­koordinaattorista – restonomi kiilasi perussuomalaiset suututtaneen tradenomin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ilmiriita Oriveden villasukka­koordinaattorista – restonomi kiilasi perussuomalaiset suututtaneen tradenomin

Orivesi halusi luoda positiivista virettä Suomen villasukkapääkaupunkina.

Orivesi tarvitsee villasukkakoordinaattorin, koska se on julistautunut Suomen villasukkapääkaupungiksi.­

13.11.2020 21:18

Sanotaan, että hiljaista kun huopatossutehtaalla, mutta kun Orivedellä valitaan villasukkakoordinaattoria, eripura kuuluu kauas.

Lopulta restonomi kiilasi paikalliset perussuomalaiset suututtaneen tradenomin ohi.

Orivesi tunnetaan vanhastaan Mämmilä-sarjakuvan esikuvana. Nyt kaupunki toivoo, että se tunnettaisiin tulevaisuudessa Suomen villasukkapääkaupunkina.

Tavoite oli positiivinen villasukkavire, mutta umpisolmuun mennyt villasukkakoordinaattorin valinta aiheutti mielipahaa.

Oriveden perussuomalainen kunnallisjärjestö hermostui virkaan lokakuun alussa valittuun tradenomi Jyrki Mattilaan, koska tämä oli kirjoitellut sosiaalisessa mediassa kärkevästi perussuomalaisista.

Villasukka alkoi heidän mielestään haiskahtaa.

Mäkelä sanoo, ettei hänelle ongelma ole ollut perussuomalaisuus sinänsä, vaan kaikki ”äärioikeistolaiset julkiset ulostulot”.

Mäkelä kertoo todenneensa ”rasismin ja ummehtuneen konservatismin olevan merkittävä mainehaitta Oriveden kaupungille”.

Tästä kaikki alkoi. Sitten alkoi riitely.­

Perussuomalaisten julkilausuman mukaan tehtävään valitun henkilön sosiaalisen median käytös osoitti ”täydellistä soveltumattomuutta” tehtävään, jossa pitää edustaa koko Oriveden asujaimistoa.

Orivesi tarvitsee villasukkakoordinaattorin, koska se on julistautunut Suomen villasukkapääkaupungiksi. Koordinaattorin ensimmäinen tehtävä olisi järjestää tammikuussa villasukkajuoksun SM-kisat Orivedellä, järjestyksessä toiset.

Nyt kannetaan jo huolta, miten käy juoksun ajankohdalle.

Tyylinäyte villasukkajuoksusta, ei tosin Orivedellä, vaan Suomen pääkaupungissa Helsingissä.­

Kotisivuillaan Orivesi kertoo tavoittelevansa villasukkapääkaupunkina positiivista mainetta ja tunnettuutta ja ainutlaatuista kaupunki-imagoa.

Orivesi oli jo taannoin ainutlaatuisella tavalla julkisuudessa, kun joukko kaupunginvaltuutettuja vaati valtuustoa linjaamaan, että kaupungin asukkaat edustavat vain ja ainoastaan kahta sukupuolta.

Siitä oli vallinnut eräiden kokoomuslaisten ja perussuomalaisten mielestä epäselvyyttä.

Tällä kertaa perussuomalaiset tekivät oikaisuvaatimuksen villasukkakoordinattorin ensimmäisestä valinnasta, joka oli tehty 1.10. kaupunginjohtaja Juha Kuusiston johdolla pienellä porukalla.

Oikaisuvaatimusta ei kuitenkaan käsitelty, koska Oriveden kaupunginhallitus päätti käyttää niin sanottua otto-oikeutta ja alistaa valinnan itselleen.

Kärkiehdokkaiden uudet haastattelut on nyt tehty ja valinta sinetöidään ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

Oriveden Sanomat uutisoi torstaina, että kaupunginjohtaja tulee maanantaina ehdottamaan villasukkakoordinaattoriksi restonomi Ulpu Ahoa, joka oli vakuuttanut haastatteluryhmän kyvyillään ja kokemuksellaan.

Kaupunginjohtajan alkuperäinen valinta villasukkakoordinaattoriksi oli tradenomi Jyrki Mattila.

Mattila oli sosiaalisessa mediassa pitänyt paikallisia perussuomalaisia mainehaittana Orivedelle perustellen näkemystään perussuomalaisten julkisuudessa esittämillä mielipiteillä.

Villasukkapääkaupunki-hankkeen yhtenä tavoitteena on saada matkailijat kiinnostumaan Orivedestä, kasvattaa sillä tavalla matkailutuloa ja synnyttää positiivinen orivetinen ilmiö.

Koordinaattorin tehtävä on määräaikainen.

Suomen villasukkapääkaupungin kaupungintalo, myös ”Mämmilän”.­

Tehtäväänsä astuvan uuden villasukkakoordinaattorin työtä helpottaa, että Oriveden kaupungin kotisivuille on jo koottu käyttötarkoituksia villasukille.

  • Jos vanhan villasukan täyttää kissanhiekalla ja sijoittaa auton kojelaudalle, se poistaa kosteutta sisätiloista ja huurua ikkunoista.

  • Risaa villasukkaa voi käyttää ranteenlämmittimenä tai polvien ympärillä.

  • Villasukkaan voi laittaa pullon tai termospullon.

  • Kumisaappaaseen voi laittaa multaa, jolloin siitä saa kukkaruukun, ja kuin sisällä on villasukka, sen voi kääntää koristeelliseksi ruukun suojukseksi.

  • Villasukassa voi säilyttää bluetooth -kuulokkeita tai älypuhelinta.

  • Jos laittaa villasukkaan kaksi tennispalloa, siitä saa hierontalaitteen selälle.

  • Villasukalla voi pakkasella lämmittää auton vaihdekepin.

  • Jos villasukissa on reikiä, niitä voi käyttää nukketeatterin hahmoina.

  • Jos kärsii kuivista jaloista, voi rasvata jalat ja pukeutua muovipussiin ja villasukkaan.

IS ei perjantaina tavoittanut Oriveden kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Riitta Jakaraa, joka oli ilmoitettu lisätietojen antajaksi.

Korjattu Oriveden kunnanjohtajan sukunimi puuta vaihtaen Koivistosta Kuusistoksi ja palautettu yksi Orimattila Orivedeksi kello 22.

Lisätty Jyrki Mäkelän kommentit 14.11. klo 7.45 ja korjattu (palautettu) hänen nimensä Jyrki Mattilaksi 16.11. klo 16.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?