THL: Suomessa 316 uutta korona­tartuntaa ja 4 kuolemantapausta – katso kotipaikka­kuntasi tautitilanne

Viikossa tartuntoja on ollut kaksi vähemmän kuin edeltävällä jaksolla.

13.11.2020 11:59 | Päivitetty 13.11.2020 13:25

Suomessa on raportoitu 316 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2 948 tartuntaa. Luku on 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2 777 koronatartuntaa.

Viikossa tartuntoja on ollut kaksi vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu 1 473 tartuntaa, kun edeltävänä seitsemänä päivänä tartuntoja vahvistettiin 1 475.

THL kertoi myös neljästä uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemasta. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 369.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 73 ihmistä, joista tehohoidossa on 15 ihmistä.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronatautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa.

Kunnittain 13.11.

Ikäryhmittäin 13.11.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseudulla valmistellaan maskisuositusta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle. Video yllä: Pormestari Vapaavuoren puheenvuoro koronatyöryhmän tiedotustilaisuudessa (13.11.).

Tiedotustilaisuudessa Vapaavuori kehotti ihmisiä myös välttämään yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia.

Pieksämäki ottaa käyttöön rajumpia suosituksia

Tämän päivän luvussa näkyvät eilen Etelä-Savossa Pieksämäellä kerrotut 64 tartuntaa. Tartunnat todettiin työntekijöiden joukkotestauksessa keskiviikkona Partaharjun puutarhalla.

Pieksämäki on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa. Pieksämäellä otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen mukaiset suositukset tänään, ja niitä jatketaan ensi viikon lauantaihin.

Esimerkiksi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Kasvomaskia suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään.

Uudellamaalla Sipoo puolestaan suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulujen henkilöstölle, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Suositus koskee myös aikuisia alakouluissa ja esiopetuksessa niissä koulukiinteistöissä, joissa samoissa tiloissa on luokka-asteita 0–9.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?