Tukkeutuneen wc-pöntön takia kutsuttu remontti­mies kiinnitti huomiota pihalla lojuviin pusseihin – kun emäntä kuuli havainnosta, alkoivat kauhun hetket - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tukkeutuneen wc-pöntön takia kutsuttu remontti­mies kiinnitti huomiota pihalla lojuviin pusseihin – kun emäntä kuuli havainnosta, alkoivat kauhun hetket

Oikeudessa remonttimies kertoi vain maininneensa pihalla olleista roskapusseista.

11.11.2020 23:23

50-vuotias isäntä on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvaamaan remonttimiehelle yhteensä 26 800 euroa.

Pienessä kunnassa Pohjois-Savossa sijaitsevan asunnon emäntä oli soittanut kesäkuussa 2019 remonttimiehelle ja pyytänyt tätä tulemaan katsomaan vesivahinkoa, johon liittyi tukkeutunut vessanpönttö.

Omaa yritystä pyörittänyt remonttimies saapui paikalle ja huomasi talon ulkopuolella olleet roskapussit. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen mukaan mies oli maininnut roskapusseista emännälle, joka otti puheen loukkauksena.

Emäntä soitti koiria ulkoiluttamassa olleen isännän paikalle. Tämä oli pihaan saapuessaan huutanut remonttimiestä nimeltä ja kysynyt miksi mies on tullut räyhäämään roskapusseista.

Remonttimies pakeni apukuskin puoleisesta ovesta pakettiautoonsa. Hän yritti vetää auton oven kiinni, mutta oikeuden pöytäkirjojen mukaan isäntäperheen poika ehti väliin avaten oven.

Remonttimies siirtyi kertomansa mukaan autossa kuskin paikalle. Miehen mukaan isäntä tuli paikalle ja löi häntä suoraan naamaan.

Remonttimies vedettiin ulos autosta. Hänen jalkateränsä jäi polkimien väliin, jolloin polvi vääntyi pahasti.

Kun remonttimies oli maassa, isäntä usutti remonttimiehen mukaan kaksi koiraa hänen kimppuunsa. Remonttimies väittää isännän käyttäneen käskytystä: ”pure, pure” ja ”tapa, tapa”.

Remonttimies sai puremavammoja kylkeen. Hän pääsi lopulta turvaan liiketilaan. Mies joutui sairauslomalle polvivammansa vuoksi 142 päivän ajaksi.

Aluesyyttäjä vaati isännälle rangaistusta pahoinpitelystä. Syytteen mukaan isäntä teki yhdessä alle 15-vuotiaan henkilön kanssa ruumiillista väkivaltaa remonttimiehelle repimällä tätä vaatteista, lyömällä ainakin kerran kädellä kasvoihin sekä usuttamalla koiransa miehen kimppuun siten, että koira on purrut miestä kylkeen ainakin kahdesti.

Isäntä kiisti syytteen pahoinpitelystä, mutta myönsi syyttäjän esittämät vaihtoehtoiset syytteet lievästä pahoinpitelystä ja vammantuottamuksesta.

Isäntä kuvaili toimineensa pikaistuksissaan sen jälkeen, kun remonttimies oli haukkunut hänen perhettään.

Remonttimiehen yrityksessä harjoittelijana työskennellyttä miestä kuultiin oikeudessa todistajana. Hänen mukaansa isäntä oli poikansa kanssa käynyt remonttimiehen kimppuun nyrkein. Kun remonttimies oli saatu ulos autosta, hän oli kaatunut asfalttiin ja koira oli ollut miehen kimpussa.

Remonttimies kiisti esittäneensä mitään loukkauksia isäntäväkeä kohtaan. Hän kertoi vain maininneensa pihalla olleista roskapusseista.

Mies valitti menettäneensä työkyvyttömyyden vuoksi kaksi isoa kattoremonttia. Polvi vaivasi miestä edelleen.

Käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan isännän kahdesta pahoinpitelystä kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Toinen pahoinpitely liittyi naapurin lyömiseen.

Oikeuden mielestä yksi koira oli purrut remonttimiestä.

Oikeus velvoitti isännän korvaamaan remonttimiehelle tilapäisestä haitasta 5 500 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 400 euroa, ansionmenetyksestä 17 511 euroa, lääkärikuluista 312 euroa, asianosaiskuluista 50 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 3 207 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?