Aamuliikenteessä rytissyt – Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aamuliikenteessä rytissyt – Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta ajokelistä

Ajokeli on tiistaiaamuna liukkauden vuoksi huono isossa osassa maata. Liukkaus on jo aiheuttanut ulosajoja ja liikenneonnettomuuksia aamun liikenteessä.

10.11. 9:03 | Päivitetty 10.11. 9:32

Tampereella autoilija suistui tiistaina ulos tieltä liukkauden vuoksi ennen kello seitsemää Alasjärven liittymässä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Paimiossa Lounais-Suomessa auto lähti heittelehtimään, osui kaiteeseen ja toiseen autoon. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tie oli liukas. Kukaan ei loukkaantunut, mutta auto jouduttiin hinaamaan pois paikalta.

– Hetken aikaa moottoritiellä liikennettä ohjattiin vasemmalle kaistalle, kun toinen kaista oli suljettuna, kertoo päivystävä palomestari Harri Heikkilä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Paimion onnettomuus tapahtui noin kilometri Paimion Nesteeltä Turkuun päin.

Myös Etelä-Savossa tiet ovat olleet paikoitellen erittäin liukkaita. Juvalla henkilöauto ajautui ulos tieltä ja kieri katon kautta ympäri ennen puoli kahdeksaa. Auto jäi kyljelleen ojaan. Kuljettaja oli yksin autossa ja selvisi onnettomuudesta loukkaantumatta.

Autoon sen sijaan tuli sen verran vaurioita, että se meni hinauskuntoon, Etelä-Savon pelastuslaitos tiedottaa.

Ajokeli on isossa osassa Etelä- ja Keski-Suomea jälleen vaarallisen liukas. Ilmatieteen laitoksen mukaan tiet ovat paikoin kuuran peitossa maan etelä- ja keskiosissa. Etelään ja lounaaseen muodostunut sumu voi myös haitata näkyvyyttä.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä koko keskiseen ja eteläiseen Suomeen.

Sääpalvelu Foreca tiedotti maanantaina, että tienpinnoille kertyneen kuurakerroksen vuoksi ajokeli voi olla vielä aamupäivälläkin petollisen liukas. Samalla Foreca varoitti, että kuuranmuodostus voi uusiutua tiistaiyönä.

Artikkeli päivitetty 10.11.2020 kello 9.32. Lisätty tiedot Juvan onnettomuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?