Uutissuomalainen: Vieraat kielet eivät kiinnosta yliopistoissa

Venäjän ja saksan kielen aloituspaikkoja ei saada täytetyksi suurimmassa osassa kielten pääaineopintoja tarjoavista yliopistoista, kertoo Uutissuomalainen.

Vieraiden kielten tutkintoon tähtäävien koulutusten hakijamäärät ovat pienentyneet tai pysyneet ennallaan kaikissa muissa kielissä paitsi englannissa.

6.11.2020 5:34

Hankaluuksia on myös saada riittävästi opiskelijoita muihin vieraisiin kieliin, kuten ranskaan ja italiaan.

Vieraiden kielten tutkintoon tähtäävien koulutusten hakijamäärät ovat pienentyneet tai pysyneet ennallaan kaikissa muissa kielissä paitsi englannissa.

– Yleinen kiinnostus kielen opiskeluun yliopistotasolla lienee heikentynyt, ja työllistymisnäkymiä saatetaan pitää heikkoina, kertoo Turun yliopiston opintopäällikkö Sanna Mäkilä Uutissuomalaiselle.

Tiedot käyvät ilmi Uutissuomalaisen yliopistoille lähettämästä sähköpostikyselystä, jossa kysyttiin kandidaatin- tai maisterintutkintoon tähtäävien vieraiden kielten pääaineopiskelun suosiota.

Kyselyyn vastasivat kaikki tutkintoon tähtäävää vieraan kielen opetusta tarjoavat yliopistot. Niitä ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot sekä Åbo Akademi.

Muun muassa venäjän kielen koulutusohjelmaa tarjoavista yliopistoista vain Tampereella kaikki aloituspaikat saatiin tänä vuonna täytettyä. Helsingin yliopistossa venäjän opiskelupaikkoja jäi täyttämättä kolme, Itä-Suomen yliopistossa seitsemän, Åbo Akademissa kolme ja Jyväskylässä yhdeksän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?