Aku Hirviniemeä syytetään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta – IS seurasi oikeudenkäyntiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aku Hirviniemeä syytetään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta – IS seurasi oikeudenkäyntiä

Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi joutuu vastaamaan seksuaalirikossyytteisiin Turun hovioikeudessa. IS seurasi istuntoa hetki hetkeltä.

3.11.2020 7:45 | Päivitetty 3.11.2020 12:26

Turun hovioikeudessa palattiin tiistaina ja keskiviikkona vuoden 2018 kesäkuun tapahtumiin Riihimäellä.

Hirviniemi tapasi entuudestaan tuntemattomat, skoottereilla yöaikaan liikkeellä olleet 17-vuotiaat tytöt Riihimäen uimahallin parkkipaikalla. Humalassa ollut Hirviniemi kutsui tytöt katsomaan lähistöllä ollutta kotiaan.

Tytöt kertoivat, että noin tunnin mittaisella asuntokierroksella Hirviniemi olisi kosketellut heitä epäasiallisesti. Hovioikeudessa kiistellään nyt siitä, loukkasiko Hirviniemi käytöksellään tyttöjen seksuaalista itsemääräämisoikeutta vai ei. Asia eteni hovioikeuteen, kun syyttäjä sai jatkokäsittelyluvan.

Käräjäoikeudessa Hirviniemeä vastaan nostetut syytteet kaatuivat.

Käräjäoikeus kylläkin kyseenalaisti Hirviniemen toiminnan menettelyn sopivuuden, mutta sen mielestä rikosta ei tapahtunut. Käräjäoikeuden mukaan Hirviniemi laittoi esimerkiksi kätensä selkäpuolelta kummankin tytön paidan alle, koski ensimmäistä tyttöä kädellä takapuolesta ja veti toisen tytön vyötäröstä istumaan hänen kanssaan samalle tuolille. Hirviniemi myös silitti toista tyttöä hiuksista ja otti niistä voimakkaasti kiinni.

Hirviniemi on kiistänyt häneen kohdistuvat syytökset alusta alkaen.­

Syyttäjä on käräjäoikeuden kanssa eri mieltä ratkaisusta, ja hän vaatii Hirviniemelle kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta vähintään 80 päiväsakkoa.

Hirviniemi on kiistänyt syytteet alusta alkaen.

IS seurasi istuntoa paikan päällä hetki hetkeltä. Näet liveseurannan tämän tekstin alapuolelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?