Poliisi tutkii Helsingin Vallilan henkirikosta tappona – teosta epäillään kolmea alaikäistä poikaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii Helsingin Vallilan henkirikosta tappona – teosta epäillään kolmea alaikäistä poikaa

Puukotuksen uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa. Poliisi pyytää tapahtumista havaintoja.

Vuonna 2001 syntyneen nuoren miehen kuolemaan johtanut henkirikos tapahtui Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä olevan Alepan edustalla.

1.11.2020 15:30 | Päivitetty 1.11.2020 18:27

Poliisi tutkii Helsingin Vallilassa lauantaina aamuyöllä tapahtunutta henkirikosta tappona. Teosta epäillään kolmea poikaa, kertoi poliisi sunnuntaina.

Puukotuksen uhri oli poliisin mukaan vuonna 2001 syntynyt mies. Hänet vietiin sairaalaan, missä hän kuoli myöhemmin aamuyöllä.

Poliisi tavoitti lauantaina kaksi epäiltyä, ja toinen heistä on tällä hetkellä pidätettynä. Epäillyt ovat 16- ja 14-vuotiaita.

– Poliisi on tehnyt lauantaina alueella teknistä ja taktista tutkintaa ja muun muassa katsonut alueelta löytyvien valvontakameroiden tallenteita, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin lauantaina aamuyhden aikaan puukotuksesta Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä Alepa-kaupan edustalla. Ilmoituksen mukaan tekijöitä oli useita. Poliisin saavuttua paikalle tekijät olivat poistuneet.

Epäillyt tekijät ovat poliisin mukaan liikkuneet ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa. Kaksi porukan jäsenistä oli tyttöjä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista liittyen seurueeseen tai tapahtumiin Alepan edustalla sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Alkuvaiheessa olevan tutkinnan takia tapahtumista ei poliisin mukaan voitu tiedottaa vielä lauantaina. Seuraavan kerran poliisi sanoo tiedottavansa asiasta, kun se on tutkinnan etenemisen kannalta mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?