Aamun valjetessa outo näky paljastui idyllisessä liikenne­ympyrässä – ”Taiteilija saisi ahaa-elämyksen”

Rattijuoppo ajoi kovaa vauhtia keskelle liikenneympyrää myöhään lauantai-iltana. Sunnuntaiaamuna paikalla valkeni erikoinen kuvaelma.

Kajaanintien liikenneympyrä Kannuksessa.

1.11.2020 10:41

Mustan auton nokka seisoo kiveä vasten liikenneympyrässä Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Taustalla nököttää sinivihreitä mökkejä. Lukijan kuvissa näkyvä erikoinen asetelma sai alkunsa, kun päihtynyt kuljettaja ajoi kovassa vauhdissa suoraan keskelle Kajaanintien liikenneympyrää.

– Kyse on ollut yksittäisen autoilijan tötöilystä. Poliisi epäilee, että tässä on ollut alkoholilla osuutta asiaan, kun liikenneympyrästä ei ole selvitty niin kuin siitä kuuluisi selvitä, kertoo komisario Tomi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Auto on edelleen liikenneympyrässä, koska se ei aiheuta välitöntä vaaraa liikenteelle.

Törmäys liikenneympyrään sattui myöhään lauantai-iltana kello 22.50. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

– Kuljettaja on poliisin tiedossa ja hallussa, Mansikkamäki sanoo.

Silminnäkijät havaitsivat aiemmin, että sama autoilija teki ajovirheitä ja aiheutti vaaratilanteita. Vielä sunnuntaiaamuna auto oli edelleen ”parkissa” ohikulkijoiden hämmästeltävänä. Poliisin mukaan auto siirretään välittömästi vain, jos se vaarantaa liikenteen.

– Lähtökohtaisesti se on omistajan velvollisuus poistaa auto. Jos omistaja ei sitä tee, tienpitäjä tekee varastosiirron ja autonomistaja saa sen noutaa, kun maksaa palkkion.

Pohjanmaan poliisi on törmännyt useisiin rattijuopumuksiin ja törkeisiin liikenneturvallisuuden vaarantamisiin ympäri maakuntaa. Kannuksen tapauksessa huomiota herättää ainoastaan näky idyllisen liikenneympyrän rikkovasta autosta.

– Ei sitä tiedä vaikka joku paikallinen taiteilija saisi tuosta ahaa-elämyksen ja alkaisi tehdä tilataidetta, komisario naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?