Lauha ja sateinen sää jatkuu lähipäivien ajan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lauha ja sateinen sää jatkuu lähipäivien ajan

Lauha lounaisvirtaus vallitsee vielä tänään, mutta heikkenee jo illalla. Pohjoisessa viilenee väliaikaisesti.

29.10. 7:30 | Päivitetty 29.10. 7:31

Aamulla maan itä- ja pohjoisosassa sataa, Pohjois-Lapissa osa sateesta tulee lumena tai räntänä. Runsaimmat sateet siirtyvät koilliseen ja maan itäosassa sää poutaantuu, jokunen yksittäinen sadekuuro voi tosin edelleen tulla.

Runsas pilvisyys muuttuu päivällä maan etelä- ja keskiosassa paikoin vaihtelevaksi ja etelässä sekä lännessä tulee sadekuuroja. Lounaistuuli on kohtalaista, mutta Lapissa tuuli kääntyy luoteeseen ja luoteesta alkaa virrata kylmempää ilmaa.

Sade muuttuu vähitellen Keski-Lapissakin lumeksi ja illan sekä yön aikana sää selkenee Lapissa luoteesta alkaen. Maan etelä- ja keskiosassa sää poutaantuu illalla.

Torstaina päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 7 – 10 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä Meri-Lapissa enimmäkseen 4 - 8 astetta. Lapin pohjoisosassa on enimmäkseen kolmesta pakkasasteesta kahteen asteeseen.

Perjantain vastaisena yönä pakkasta on Lapissa jo laajalti.

Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys on runsasta tai vaihtelevaa ja tulee paikallisia vesisateita. Korkeapaine leviää pohjoiseen luoteesta ja Lapissa on enimmäkseen selkeää. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sää muuttuu selkeämmäksi, samalla sää poutaantuu.

Maan etelä- ja keskiosassa tuuli on heikkoa, pohjoisessa luoteenpuoleinen tuuli heikkoa tai kohtalaista.

Päivälämpötila on etelässä 8 – 10 astetta, maan keskiosassa 4 - 8 astetta. Nollaraja kulkee suunnilleen Oulun korkeudella ja Lapissa lämpötila vaihtelee etelän 0 - 4 pakkasasteesta pohjoisen 4 - 8 pakkasasteeseen.

Lauantaina korkeapaine väistyy Suomen itäpuolelle. Pilvisyys on vaihtelevaa tai runsasta ja etenkin maan etelä- ja länsiosassa tulee heikkoja, paikallisia vesisateita.

Illalla Lappiin leviää lännestä lumisadealue, Meri-Lapissa sade tulee vetenä ja paikallisesti jäätävä sadekin on mahdollista. Tuuli kääntyy etelään.

Päivälämpötila on etelässä 4 – 9 astetta, lännessä 2 – 8 astetta, idässä yhdestä pakkasasteesta neljään asteeseen ja pohjoisessa on pakkasta laajalti 1 - 6 astetta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?